A Facebook lehallgatja a saját csetcsatornáit

2012.07.13. | forrás: index.hu
A Facebook automata szűrőszoftverrel figyeli az oldalon zajló összes privát kommunikációt, a személyes és egyes csoportokhoz tartozó csetcsatornákat gyanús szövegrészletek után kutatva. A szoftverről és a mögötte álló biztonsági stábról a közösségi oldal biztonsági igazgatója, Joe Sullivan beszélt a Reuters hírügynökségnek.

A szűrő a beszélgetéseket először bizonyos szavak és szófordulatok után fésüli át, gyanúsnak minősülnek a bűncselekményre, terrorizmusra, drogokra utaló részletek, de akár a túl sok káromkodás, vagy az érzékeny személyes adatok is. A szoftver különös figyelmet szentel az olyan felhasználóknak, akik nemrég regisztráltak és kevés ismerősük van, illetve ha a beszélgetőpartnerek között a profiladatokban valami furcsaságot, például túl nagy korkülönbséget lát.

A gyanúsnak talált beszélgetéseket minden esetben átnézik a Facebook biztonsági stábjának tagjai is, hogy a hamis riasztásokat kiszűrjék - például ha valaki a frissen regisztrált nagyapjának meséli el a cseten 24 című tévésorozat történetét, az valószínűleg többszörös riasztást vált ki az automata szűrőből, de az emberi ellenőrzés gyorsan lekapcsolja ezt. Sullivan nem volt túl bőbeszédű, amikor azt kérdezték, milyen gyakorlati eredményei vannak a rendszernek, de azt elárulta, hogy legalább egy pedofil bűnözőt már elkaptak a hatóságok a Facebook riasztása alapján.

Az önkéntes jelentések mellett a közösségi oldal rendszeresen ad ki a rendőrségnek vagy az ügyészségnek hivatalos kérésre személyes adatokat, ip-címeket vagy csetarchívumokat. Legutóbb áprilisban kavart nagy port egy ilyen eset, amikor egy bostoni gyilkosság gyanúsítottjának a privát facebookos bejegyzéseit, fotóit adták át a nyomozóknak.
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra

Weboldal és Webáruház referenciák

Kérdése van? Kérjen ingyenes visszahívást!

Amennyiben érdeklődik valamely szolgáltatásunk iránt és megadja nevét, illetve telefonszámát, úgy munkatársunk munkaidőben 25 percen belül visszahívja Önt.

Irq Hosting kft.

Ügyfélszolgálat

Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777
Fax: 06-96/333-888

Partnerek: névjegykártya, webtárhely, reklámajándék, levendula, honlapkészítés

Webmail Top