Vírussal támadják a Linkedin felhasználóit

2012.06.07. | forrás: index.hu
Alig telt el egy nap azóta, hogy orosz hekkerek lenyúltak 6,5 millió belépési adatot a Linkedin üzleti közösségi portáltól, máris elkezdték támadni a gyanútlan felhasználókat, megpróbálták rávenni őket vírusos programok letöltésére.

Nem sokkal a kiszivárgás után sok felhasználó olyan emaileket is kapott, amelyek megszólalásig hasonlítanak a Linkedin hivatalos hírleveléhez. Ezekben arra kérték a felhasználókat, hogy látogassanak meg egy weboldalt, ott azonban nem a Linkedint találták, hanem illegális gyógyszerboltokat, ahol ajzószereket és más termékeket árulnak – írja a New York Times

Biztonsági szakértők arra figyelmeztetnek, hogy senki se kattintson rá ezekre a levelekre, hanem inkább minden felhasználó kézzel pötyögje be a böngészőbe a Linkedin.com címet, és a portálra belépve sürgősen változtassa meg a jelszavát, mielőtt a hekkerek belépnek az ellopott adatokkal.

Más szakértők a Linkedin által elkövetett súlyos biztonsági hibákra mutattak rá: a közösségi portálnak egy különálló szerveren kellett volna tárolnia a felhasználók adatait. Emellett titkosítás előtt a jelszavakat ki kellett volna egészítenie olyan véletlenszerű karakterekkel, amelyeket csak ő ismer, ez ugyanis megnehezíti a jelszavak visszefejtését.
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra

Weboldal és Webáruház referenciák

Kérdése van? Kérjen ingyenes visszahívást!

Amennyiben érdeklődik valamely szolgáltatásunk iránt és megadja nevét, illetve telefonszámát, úgy munkatársunk munkaidőben 25 percen belül visszahívja Önt.

Irq Hosting kft.

Ügyfélszolgálat

Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777
Fax: 06-96/333-888

Partnerek: névjegykártya, webtárhely, reklámajándék, levendula, honlapkészítés

Webmail Top