ONLINE Marketing
MOBIL weboldalkészítés


ADSL internet,telefon nélküli ADSL internet,modemes internet,elérés,Győr Honlap elhelyezés,webtárhely,webhosting,statikus webtárhely,dinamikus webtárhely,php,postgresql,mysql,.hu domain név regisztráció,.eu domain név regisztráció,ékezetes domain név regisztráció Honlap tervezés,weboldal tervezés,honlap készítés,webdesign
www.IRQ.hu

Vírussal támadják a Linkedin felhasználóit

2012.06.07. | forrás: index.hu
Alig telt el egy nap azóta, hogy orosz hekkerek lenyúltak 6,5 millió belépési adatot a Linkedin üzleti közösségi portáltól, máris elkezdték támadni a gyanútlan felhasználókat, megpróbálták rávenni őket vírusos programok letöltésére.

Nem sokkal a kiszivárgás után sok felhasználó olyan emaileket is kapott, amelyek megszólalásig hasonlítanak a Linkedin hivatalos hírleveléhez. Ezekben arra kérték a felhasználókat, hogy látogassanak meg egy weboldalt, ott azonban nem a Linkedint találták, hanem illegális gyógyszerboltokat, ahol ajzószereket és más termékeket árulnak – írja a New York Times

Biztonsági szakértők arra figyelmeztetnek, hogy senki se kattintson rá ezekre a levelekre, hanem inkább minden felhasználó kézzel pötyögje be a böngészőbe a Linkedin.com címet, és a portálra belépve sürgősen változtassa meg a jelszavát, mielőtt a hekkerek belépnek az ellopott adatokkal.

Más szakértők a Linkedin által elkövetett súlyos biztonsági hibákra mutattak rá: a közösségi portálnak egy különálló szerveren kellett volna tárolnia a felhasználók adatait. Emellett titkosítás előtt a jelszavakat ki kellett volna egészítenie olyan véletlenszerű karakterekkel, amelyeket csak ő ismer, ez ugyanis megnehezíti a jelszavak visszefejtését.
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra
 
IRQ Hosting Kft.
Székhely: 1015 Budapest, Donáti u. 38/A. Fszt. • Cégjegyzékszám: Cg.01-09-964304 • Adószám: 23408416-2-42
Ügyfélszolgálati iroda: 9022 Győr, Batthyány tér 7. • Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777