Új alkalmazások az Iwiw-en

2009.04.21. | forrás: terminal.hu
Tovább „facebookosodik” az Iwiw: itt vannak a szórakoztató, vagy hasznos(nak vélt) webes alkalmazások.

Tizenhét másik újdonság mellett, holnaptól kipróbálhatók az Iwiw Fejlesztői Verseny győztesei – az Egymás szemében (Pfenninberger Ádám), az iWorld (Körmendi Gergely) és a Petfarm (Kispál István) - a közkedvelt közösségi portálon. Az Origo hónapokkal ezelőtt meghirdetett fejlesztői versenyével olyan hasznos, újszerű vagy szórakoztató alkalmazásokat szeretett volna viszont látni, amelyek az Iwiw alapjaira épülnek. A pályázat címe: „Keressük a 3 legizgalmasabb fejlesztést!” volt, amelyre a pályamunkákat 2009. január 15-étől várta a verseny szakmai zsűrije. A beérkezett, közel félszáz fejlesztés elbírálásánál kiemelt szempont volt az ötletesség, a design, a technológiai megvalósítás és a közösségi funkciók kihasználása.

A zsűri által legjobbnak ítélt három alkalmazás fejlesztője egyenként félmillió forint pénznyereményben is részesült. A megmérettetésen magánszemélyek, csapatok, de akár cégek is indulhattak, a feltétel csupán egy működő, önállóan készített alkalmazás benevezése volt. Az Iwiw-re programozott alkalmazások a szabványnak köszönhetően további oldalakon is hasznosíthatók. 2008. december 4-én nyílt meg a lehetőség a fejlesztők számára, hogy olyan külső szolgáltatásokat, ötleteket, kiegészítéseket fejlesszenek, amelyek kihasználják a legnagyobb hazai kapcsolati hálóban rejlő erőt. Közel négymillió Iwiw felhasználó számára tehetik ismertté szolgáltatásaikat programozók, webes alkalmazásokat működtető vállalkozások. Az OpenSocial szabvány alapján kialakított interfészen keresztül külső alkalmazások illeszthetők a közkedvelt közösségi portál felületébe. A széles körben alkalmazott nemzetközi standard - mint „csatolófelület” - folyamatos korszerűséget és rugalmasságot biztosít. A holnap megjelenő sokszínű, többrétű, szórakoztató alkalmazások számtalan új felhasználási élményt nyújtanak – pl. játékokon, közösségi szolgáltatásokon keresztül –, mindezt úgy, hogy használatuk továbbra is a felhasználók egyéni döntésén alapul.
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra

Weboldal és Webáruház referenciák

Kérdése van? Kérjen ingyenes visszahívást!

Amennyiben érdeklődik valamely szolgáltatásunk iránt és megadja nevét, illetve telefonszámát, úgy munkatársunk munkaidőben 25 percen belül visszahívja Önt.

Irq Hosting kft.

Ügyfélszolgálat

Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777
Fax: 06-96/333-888

Partnerek: névjegykártya, webtárhely, reklámajándék, levendula, honlapkészítés

Webmail Top