A nők könnyebben becsaphatók

2009.05.12. | forrás: terminal.hu
Viszont gyorsabban is tanulnak hibáikból.


Egy amerikai felmérés szerint a személyazonossággal való visszaélésre irányuló cybertámadásokkal szemben védtelenebbnek bizonyult a gyengébbik nem. Az Affinion Security Center megállapította, hogy a kutatásban részt vett személyek közül a nők 17 százaléka állította: legalább ezer dollárt veszített egy ilyen támadás során. Eközben a férfiaknak „csak” 10 százaléka számolt be hasonló eseményről.

Ugyanakkor a felmérés arra is rávilágított, hogy a nők a megtörtént események hatására jobban odafigyelnek erre a veszélyre. A válaszadók közlése alapján a gyengébbik nem 80 százaléka nyilatkozta, hogy különösen aggódik a személyazonossággal kapcsolatos lopások miatt, a férfiak körében ugyanakkor csupán 60 százalékos volt ez az arány. Vagyis a nők hajlamosabbak tanulni hibáikból, mint a férfiak.

Az IT-biztonsági kérdésekhez való hozzáállása általánosságban is jobb a szebbik nemnek. Az Affinion Security Center megállapította, hogy a nők nagyobb arányban számolnak be felettesüknek, rendszergazdájuknak egy esetlegesen megtörtént internetes támadásról, mint a férfiak, és közülük többen hajlandók tenni valamit a jövőbeli incidensek elkerülése végett, szemben a vizsgált férficsoport tagjaival.
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra

Weboldal és Webáruház referenciák

Kérdése van? Kérjen ingyenes visszahívást!

Amennyiben érdeklődik valamely szolgáltatásunk iránt és megadja nevét, illetve telefonszámát, úgy munkatársunk munkaidőben 25 percen belül visszahívja Önt.

Irq Hosting kft.

Ügyfélszolgálat

Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777
Fax: 06-96/333-888

Partnerek: névjegykártya, webtárhely, reklámajándék, levendula, honlapkészítés

Webmail Top