ONLINE Marketing
MOBIL weboldalkészítés


ADSL internet,telefon nélküli ADSL internet,modemes internet,elérés,Győr Honlap elhelyezés,webtárhely,webhosting,statikus webtárhely,dinamikus webtárhely,php,postgresql,mysql,.hu domain név regisztráció,.eu domain név regisztráció,ékezetes domain név regisztráció Honlap tervezés,weboldal tervezés,honlap készítés,webdesign
www.IRQ.hu

Ultra szélessáv és HD TV adás Magyarországon

2007.12.18. | forrás: terminal.hu
Letöltés minimum 25 Mbps-mal, üvegszálas alapokon.


A Magyar Telekom 2007 nyarán kezdte el az üvegszál alapú, nagy sávszélességet nyújtó hálózatának kiépítését. Az új, optikai hálózaton alapuló technológiának köszönhetően a fejlesztési területen az elérhető sávszélesség a jelenlegi többszörösére nő (min. lefelé 25, felfelé 1,5 Mb/s), így lehetőség nyílik olyan újdonságok bevezetésére is, mint a videotelefon vagy a nagyfelbontású HD TV adás.

A HD TV nagyfelbontású, digitális adást kínáló szolgáltatás, mely a hagyományosnál lényegesen jobb képminőséget biztosít, további kényelmi funkciók mellett. A T-Home TV segítségével például a Pekingi Olimpia idején nappal nézhetjük meg az időeltolódás miatt éjszaka közvetített sporteseményeket, és az arra alkalmas HDTV készülék segítségével nagy felbontásban is élvezhetőek lesznek a közvetítések. A tervek szerint az új szolgáltatások bevezetésére 2008-ban kerülhet sor.

A MagyarTelekom VDSL2 hálózati eszközökre kiírt tenderén az Ericsson kapta a lehetőséget mind a próbahálózat kiépítésére, mind pedig egyes területeken a későbbi hálózatfejlesztésben való aktív részvételre. A próbahálózaton a szolgáltatások tesztelése jelenleg is zajlik. A kísérleti projekt keretében Budapest XI. kerületének egy részén jelenleg 100 ügyfél próbálhatja ki a 25 Mb/s sebességű internetkapcsolatot, az IPTV szolgáltatáson (T-Home TV) keresztül a Sony BRAVIA HDTV készülékein az első HD csatornákat, valamint az IP telefon szolgáltatást.

A sikeres projektet követően a Magyar Telekom több budapesti kerületben, az agglomerációban és nagyobb vidéki városokban folytatja az üvegszál alapú, nagy sávszélességet nyújtó hálózatának kiépítését. Az érintett önkormányzatokkal folyik az egyeztetés, a fejlesztések első fázisának átadására 2008 első félévében kerül sor.
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra
 
IRQ Hosting Kft.
Székhely: 1015 Budapest, Donáti u. 38/A. Fszt. • Cégjegyzékszám: Cg.01-09-964304 • Adószám: 23408416-2-42
Ügyfélszolgálati iroda: 9022 Győr, Batthyány tér 7. • Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777