Ingyen vezetékmentes internetezés a Google-től

2005.10.06. | forrás: terminal.hu
Hónapokig tartó találgatások végére tett pontot a minap a Google.

Még a múlt héten péntek délután nyújtotta be azt a tervezetet az amerikai vállalat, melyben egy ingyenes Internet-szolgáltatásról lehet olvasni. A Google elgondolása szerint San Francisco lakosai részesülhetnének a havidíjmentes szolgáltatásban - azaz költségek nélkül internetezhetnének vezetékmentes csatlakozásra képes elektronikai eszközeikkel. Ezzel hónapok óta tartó találgatások végére tett pontot az amerikai vállalat.

Azt azért fontos tudni, hogy ez csak egyike azon beadványoknak, amelyek hasonló megoldást szeretnének kivitelezni az USA délnyugati államának metropoliszában. Más nagyvállalatok és kisebb cégek szintén részt vesznek a Gavin Newsom polgármester által előterjesztett TechConnect program tenderén. Azon a TechConnect projekten, amelytől a helyi vezetés azt várja, hogy a városbéli vállalatok és a lakosság számára egyaránt elérhetővé teszi a broadband Internet-szolgáltatást.

Kanyarodjunk picit vissza még a Google-höz. Az észak-amerikai internetes vállalat már többször kacsintgatott az Internet-szolgáltatás felé: amint arról mi is írtunk már pár alkalommal, nem kevés mennyiségű, úgynevezett sötét üvegszálas kábelt vásárolt fel az Államok területén. A dark fiber olyan földalatti, nagy sávszélességű adatforgalmat lehetővé tevő vezetéket jelent, amelyet a nagy internetes boom idején lefektettek, ám a dotcom válság kitörésével bekövetkezett visszaesés miatt igazából sosem használták - azaz a kábelek kvázi „tetszhalott” állapotban várják, hogy valaki végre igénybe vegye. Sőt, ennél többet is tett a Google: a rivális Yahoo hirdetési oldalán olyan ember(eke)t keresett, aki(k) jártas(ak) a sötét üvegszálas kábelek területén.

Igaz, ez olyan szorosan azért nem kapcsolódik a kezdetben 802.11b/g szabványokat, később pedig a legújabb, 802.11n standardot is támogató wireless Internet-szolgáltatás biztosításához. Ráadásul a vezetékmentes internetezési lehetőség csak közvetlenül a Csendes-óceánra nyíló öbölben elterülő városra korlátozódna, egy, az egész országra kiterjedő wireless szolgáltatás létrehozását határozottan cáfolták a Google-nél. Még.

Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra

Weboldal és Webáruház referenciák

Kérdése van? Kérjen ingyenes visszahívást!

Amennyiben érdeklődik valamely szolgáltatásunk iránt és megadja nevét, illetve telefonszámát, úgy munkatársunk munkaidőben 25 percen belül visszahívja Önt.

Irq Hosting kft.

Ügyfélszolgálat

Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777
Fax: 06-96/333-888

Partnerek: névjegykártya, webtárhely, reklámajándék, levendula, honlapkészítés

Webmail Top