ONLINE Marketing
MOBIL weboldalkészítés


ADSL internet,telefon nélküli ADSL internet,modemes internet,elérés,Győr Honlap elhelyezés,webtárhely,webhosting,statikus webtárhely,dinamikus webtárhely,php,postgresql,mysql,.hu domain név regisztráció,.eu domain név regisztráció,ékezetes domain név regisztráció Honlap tervezés,weboldal tervezés,honlap készítés,webdesign
www.IRQ.hu

Felgyorsuló ADSL szolgáltatóváltás

2005.08.23. | forrás: terminal.hu
A Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselője (HFJK) kezdeményezésére megszületett a T-Com Rt. és a szolgáltatási területén működő internetszolgáltatók között az a megállapodás, amely révén ezen területen az ADSL internetszolgáltatás előfizetői a szolgáltatás hosszadalmas szüneteltetése nélkül tudjanak szolgáltatót váltani.


Az NHH keretein belül működő HFJK azért kezdeményezett tárgyalásokat a szolgáltatókkal, mert túlzottnak és indokolatlannak tartotta a magyar távközlési piac azon gyakorlatát, hogy az ADSL előfizetők internetszolgáltató-váltása 30, vagy akár 60 napot is igénybe vehet.

A Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselője, Juhász Károly kezdeményezésére létrejött szerződéssel elhárul ez a szolgáltató váltást gátló akadály és ezután az ügyfelek úgy válthatnak szolgáltatót, hogy a folyamat közben nem kell lemondaniuk a szélessávú internet eléréséről. A gyors váltás feltétele, hogy a "régi" szolgáltató nyilatkozzon arról, hogy az ügyfélnek nincs számlatartozása, ami után a váltásra a nagykereskedelmi szolgáltató - jelen esetben a T-Com - által biztosított ADSL modem leszerelése nélkül kerülhet sor.

Juhász Károly a gyors szolgáltatóváltás lehetőségének országossá bővítése érdekében a T-Com mellett a többi magyarországi nagykereskedelmi szolgáltatóval is tárgyalásban áll.

A HFJK szándékai szerint a közeljövőben sor kerülhet arra az aláírásra is, ahol a szolgáltatók vállalják, hogy a lehető legrövidebb idő alatt a szolgáltatóváltás új módjának lehetősége megjelenik az általános szerződési feltételekben - ezzel jogilag garantálva a fogyasztók számára rugalmas szolgáltatóváltás lehetőségét. Az ADSL szolgáltatóváltás megkönnyítése a HFJK reményei szerint a szélessávú internet-szolgáltatások piacán a verseny erősödéséhez, a fogyasztók jobb kiszolgálásához vezethet.
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra
 
IRQ Hosting Kft.
Székhely: 1015 Budapest, Donáti u. 38/A. Fszt. • Cégjegyzékszám: Cg.01-09-964304 • Adószám: 23408416-2-42
Ügyfélszolgálati iroda: 9022 Győr, Batthyány tér 7. • Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777