Felgyorsuló ADSL szolgáltatóváltás

2005.08.23. | forrás: terminal.hu
A Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselője (HFJK) kezdeményezésére megszületett a T-Com Rt. és a szolgáltatási területén működő internetszolgáltatók között az a megállapodás, amely révén ezen területen az ADSL internetszolgáltatás előfizetői a szolgáltatás hosszadalmas szüneteltetése nélkül tudjanak szolgáltatót váltani.


Az NHH keretein belül működő HFJK azért kezdeményezett tárgyalásokat a szolgáltatókkal, mert túlzottnak és indokolatlannak tartotta a magyar távközlési piac azon gyakorlatát, hogy az ADSL előfizetők internetszolgáltató-váltása 30, vagy akár 60 napot is igénybe vehet.

A Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselője, Juhász Károly kezdeményezésére létrejött szerződéssel elhárul ez a szolgáltató váltást gátló akadály és ezután az ügyfelek úgy válthatnak szolgáltatót, hogy a folyamat közben nem kell lemondaniuk a szélessávú internet eléréséről. A gyors váltás feltétele, hogy a "régi" szolgáltató nyilatkozzon arról, hogy az ügyfélnek nincs számlatartozása, ami után a váltásra a nagykereskedelmi szolgáltató - jelen esetben a T-Com - által biztosított ADSL modem leszerelése nélkül kerülhet sor.

Juhász Károly a gyors szolgáltatóváltás lehetőségének országossá bővítése érdekében a T-Com mellett a többi magyarországi nagykereskedelmi szolgáltatóval is tárgyalásban áll.

A HFJK szándékai szerint a közeljövőben sor kerülhet arra az aláírásra is, ahol a szolgáltatók vállalják, hogy a lehető legrövidebb idő alatt a szolgáltatóváltás új módjának lehetősége megjelenik az általános szerződési feltételekben - ezzel jogilag garantálva a fogyasztók számára rugalmas szolgáltatóváltás lehetőségét. Az ADSL szolgáltatóváltás megkönnyítése a HFJK reményei szerint a szélessávú internet-szolgáltatások piacán a verseny erősödéséhez, a fogyasztók jobb kiszolgálásához vezethet.
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra

Weboldal és Webáruház referenciák

Kérdése van? Kérjen ingyenes visszahívást!

Amennyiben érdeklődik valamely szolgáltatásunk iránt és megadja nevét, illetve telefonszámát, úgy munkatársunk munkaidőben 25 percen belül visszahívja Önt.

Irq Hosting kft.

Ügyfélszolgálat

Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777
Fax: 06-96/333-888

Partnerek: névjegykártya, webtárhely, reklámajándék, levendula, honlapkészítés

Webmail Top