Internet - sosem találkoztak, mégis összeházasodtak

2006.01.16. | forrás: terminal.hu
Egy indonéziai pár az Internet segítségével talált egymásra, ami manapság már nem olyan nagy szó, mint egy évtizede - ám a két ember VoIP révén össze is házasodott, anélkül, hogy valaha is találkoztak volna egymással.

Az ötvenes éveikben járó, indonéz származású, jelenleg már házasságban élő párt egy egész óceán választja el egymástól: a pszichoterapeutaként Kaliforniában dolgozó Wiradi Sutrisno az Egyesült Államokban él, míg Rita Sri Mutiara Dewi az indonéziai Bandung városában. Ám a világháló összekötötte a két ember sorsát, így számukra kézenfekvőnek tűnt, hogy egymáshoz való hűségüket is az Internet segítségével fejezzék ki, számolt be a történtekről a Jakarta Post a múlt hét végén.

Az újság közlése szerint az Internet Protokollra alapuló hangtovábbítás (VoIP) révén köthették össze életüket. A szertartást állítólag egy muzulmán vallási hivatalnok felügyelte, így minden a hagyományoknak és a muzulmán kultúrának megfelelően történhetett. Eltekintve a modern technika alkalmazásától.

Persze azért nem teljesen „vakon” ugrott a kapcsolatba a két indonéz. A hölgy elárulta, hogy majdnem minden nap beszélgettek az Interneten és gyakran fel is hívták egymást. A végső döntés előtt még képet is cseréltek, ám a valós találkozás mindezidáig még nem történt meg, mondta Dewi, akit egy barátja mutatott be az USA-ban élő férfinek.

Az biztos, hogy sokkal olcsóbban megúszták a ceremóniát, mintha hagyományos esküvőt tartottak volna: a 25 perces esemény mindössze alig több mint 21 dollárjukba került, árulta el a Telkom Indonesia (a VoIP-hívást bonyolító vállalat) regionális igazgatója. A szakember lelkendezve számolt be a történtekről a Reuters tudósítójának, azt ecsetelve, hogy a technológia végre biztosíthatja az ilyen távkapcsolatok, „távházasságok” működőképességét is.

Az Internet minden előnye ellenére a pár a való életben is hamarosan találkozni fog: Dewi még ebben a hónapban az Egyesült Államokba repül férjéhez.
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra

Weboldal és Webáruház referenciák

Kérdése van? Kérjen ingyenes visszahívást!

Amennyiben érdeklődik valamely szolgáltatásunk iránt és megadja nevét, illetve telefonszámát, úgy munkatársunk munkaidőben 25 percen belül visszahívja Önt.

Irq Hosting kft.

Ügyfélszolgálat

Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777
Fax: 06-96/333-888

Partnerek: névjegykártya, webtárhely, reklámajándék, levendula, honlapkészítés

Webmail Top