Apple és iPod invázió Budapesten

2005.08.09. | forrás: terminal.hu
Az Apple a mai napon Budapesten megnyitotta Közép-Európa első hivatalos Apple Centerét.


Az Andrássy út 4. szám alatt megnyílt budapesti Apple ˝zarándokhely˝ létrejöttét leginkább annak köszönheti, hogy az Apple Magyarországon háromszor akkora növekedési ütemet ért el a számítógépek eladása terén, mint az amúgy igen dinamikusan növekedő anyacég.


A Business Week és a Boston Consulting Group kutatása szerint ma a világon az Apple a leginnovatívabb vállalat, mivel vásárlóitól szerzett tapasztalatait emblematikus design-nal ötvözve olyan új kategóriát teremtett a zenelejátszók terén, mellyel új üzleti modellt és egyedülálló márkát hozott létre. Az iPod mp3-as lejátszó a szakértők szerint az Apple XXI. századi walkman-je. A cég a digitális zenelejátszók piacának 60 %-át uraló iPodnak és a zeneszámok internetes letöltése terén is piacvezető iTunesnak köszönheti, hogy újra a legbefolyásosabb márkák között tartják számon. A másik újdonság, a Mac mini, az Apple történetének legolcsóbb számítógépe, amely a stúdiókból az otthonokba hozta az Apple-t. Mindemellett a közelmúltban bevezetett Mac OS X ˝Tiger˝ operációs rendszer bemutatása is hatalmas sikernek bizonyul.

Magyarországon az Apple a tavaly első félévben értékesített közel ezer számítógép eladást 2.042-re növelte az idei első hat hónapban. Az iPod eladások az év első negyedévéhez képest szintén megduplázódtak; 2005 év végéig havi 1.000 iPod értékesítését tervezik.

˝A magyarországi számítógép értékesítés 106 %-kal nőtt, ami kiemelkedő a vállalati szinten elért 35 %-os növekedéshez képest. Közép-Európa első Apple Centerének megnyitásával célunk a dinamikus növekedés folytatása, a brand jelenlétének további erősítése, valamint a professzionális termékek értékesítésén kívül a Mac mini segítségével az otthoni felhasználók meghódítása˝ - mondta Emanuele Massimo, az Apple magyarországi képviseletének ügyvezetője.

˝Digitális zenelejátszónk további népszerűsítéséhez pedig Geszti Pétert választottuk az Apple iPod magyarországi arcának˝ - tette hozzá Emanuele Massimo.
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra

Weboldal és Webáruház referenciák

Kérdése van? Kérjen ingyenes visszahívást!

Amennyiben érdeklődik valamely szolgáltatásunk iránt és megadja nevét, illetve telefonszámát, úgy munkatársunk munkaidőben 25 percen belül visszahívja Önt.

Irq Hosting kft.

Ügyfélszolgálat

Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777
Fax: 06-96/333-888

Partnerek: névjegykártya, webtárhely, reklámajándék, levendula, honlapkészítés

Webmail Top