Internetfüggők klinikája

2005.07.07. | forrás: terminal.hu
Gyógyszeres kezelés és elektromos stimuláció, meditáció és Micimackó.


Kínában egy olyan orvosi központot állítottak fel, ahol kifejezetten az internetezés rabjává vált állampolgárokat kezelik. Az államilag finanszírozott gyógyítási központ Pekingben található, és jelenleg 12 bentlakásos ápolttal rendelkezik. A "betegek" számára korai kelést (reggel 6 óra) írtak elő, melyet sportprogramok, akupunktúrás kezelések és meditációs gyakorlatok követnek - csupa olyan elfoglaltság, ami igyekszik az internetfüggő embereket "visszahozni" a való világba.

Az intézményt vezető Dr. Tao Ran szerint a fiatalság van a leginkább kitéve annak a veszélynek, hogy az Internet rabjává válik. Az igazgató elmondása értelmében a gyerekek közül sokan elhanyagolják tanulmányaikat, nem ritka, hogy még az iskolába se mennek el. Helyette minden szabadidejüket számítógépes játékokkal töltik vagy csevegőszobákban beszélgetnek egész nap. Ez bizonyos szemszögből a szociális kapcsolatok leépüléséhez, súlyosabb esetben depresszióhoz, félelemhez és a többiekkel való kapcsolattartás feladásához vezet. Dr. Tao szerint alvási problémákat is okoz a túlzott számítógép előtt való ülés, az egyéb testi problémákat már nem is említve.

Hogyan lehet elszakadni az Internettől? Az orvos szerint ehhez szükség van egyfajta elektrosokkos terápiára is. Dr. Tao 30 voltos feszültséggel stimulálja a kezeltek idegpályáinak egyes pontjait, illetve egy pontosan meg nem nevezett folyadékot is bejuttat a páciensek szervezetébe - intravénásan. Ez utóbbit az agy kiegyensúlyozása miatt kell alkalmazni, mondta az igazgató.

Habár elég drasztikusnak tűnik a fenti beavatkozás, és nem is olcsó (egy napra durván 50 dollárt kell kifizetni, miközben az átlagos pekingi 20 dollárnak megfelelő jüant keres egy héten), mégis van rá kereslet. A Micimackóval, művirágokkal díszített kórteremben tévézési lehetőséget is biztosító kúra egy olyan problémát kíván orvosolni, amiben Dr. Tao becslése szerint mintegy 2,5 millió kínai szenved. Igaz, ezen emberek többsége fiatal, akik az Internet létezése előtti korokban más dolgok függőjévé váltak, tehát a jelenség nem ismeretlen - csak új köntösben jelentkezik. Szerencse, hogy ezen függőségek javát idősebb korra maguktól kinövik az emberek.
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra

Weboldal és Webáruház referenciák

Kérdése van? Kérjen ingyenes visszahívást!

Amennyiben érdeklődik valamely szolgáltatásunk iránt és megadja nevét, illetve telefonszámát, úgy munkatársunk munkaidőben 25 percen belül visszahívja Önt.

Irq Hosting kft.

Ügyfélszolgálat

Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777
Fax: 06-96/333-888

Partnerek: névjegykártya, webtárhely, reklámajándék, levendula, honlapkészítés

Webmail Top