ONLINE Marketing
MOBIL weboldalkészítés


ADSL internet,telefon nélküli ADSL internet,modemes internet,elérés,Győr Honlap elhelyezés,webtárhely,webhosting,statikus webtárhely,dinamikus webtárhely,php,postgresql,mysql,.hu domain név regisztráció,.eu domain név regisztráció,ékezetes domain név regisztráció Honlap tervezés,weboldal tervezés,honlap készítés,webdesign
www.IRQ.hu

Dráguló webcím-regisztráció?

2005.07.11. | forrás: terminal.hu
A .net címeket regisztrálók emelkedő díjakra számíthatnak a jövőben.


Az Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, röviden ICANN szép csöndben megegyezett a Verisignnal abban, hogy emelkedhetnek a .net TLD-jű domainek regisztrációs díjai. Míg az előbbi nonprofit szervezet felel a nemzetközi domainnevek kiosztásáért, addig az utóbbi cég a .net domainnevek fő adatbázisának fenntartójaként szerepel az ügyben. Habár a két vállalat között levő megállapodás megújítására még a múlt hónapban került sor, ez mindezidáig nem kapott nyilvánosságot.

A Netcraft szerint - mely cég többek között internetes aktivitások monitorozásával is foglalkozik - a fentiek azt jelenthetik, hogy az ICANN kivonulhat a domainnév árak szabályozásának piacáról 2007-től kezdődően. A két fél között jelenleg érvényben levő szerződés szerint 4,25 dollárba kerül egy .net TLD, ám ennek érvényességi határideje 2006. december 31-ére esik. A megújított, hat évre szóló Verisign megállapodás a 2007. január elsejétől érvényes árakról egyelőre nem határozott.

Habár a Verisign egyik szóvivője korábban úgy nyilatkozott, hogy nem valószínű a regisztrációs díjak emelése, azt hozzátette, hogy ha ez megtörténne, akkor azt csak az infrastrukturális beruházások miatt következhet be. A Netcraft beszámolója szerint az is elhangzott, hogy minden, az árakra vonatkozó változásról fél évvel annak bekövetkezte előtt értesítést ad ki a Verisign.

A Netcraft szerint az árak stabilak maradnak, mivel a domainnév piacon nagyon kiélezett versenyhelyzet van. Mások azonban kevésbé bíznak ebben, és attól tartanak, hogy emelkedés várható. Ez azonban nem lehet drasztikus, hiszen egy .com cím regisztrálása is csupán 6 dollárba kerül, tehát egy esetleges költségnövekedés sem jelent majd kifizethetetlenül nagy terheket az érintettek számára.
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra
 
IRQ Hosting Kft.
Székhely: 1015 Budapest, Donáti u. 38/A. Fszt. • Cégjegyzékszám: Cg.01-09-964304 • Adószám: 23408416-2-42
Ügyfélszolgálati iroda: 9022 Győr, Batthyány tér 7. • Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777