Dráguló webcím-regisztráció?

2005.07.11. | forrás: terminal.hu
A .net címeket regisztrálók emelkedő díjakra számíthatnak a jövőben.


Az Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, röviden ICANN szép csöndben megegyezett a Verisignnal abban, hogy emelkedhetnek a .net TLD-jű domainek regisztrációs díjai. Míg az előbbi nonprofit szervezet felel a nemzetközi domainnevek kiosztásáért, addig az utóbbi cég a .net domainnevek fő adatbázisának fenntartójaként szerepel az ügyben. Habár a két vállalat között levő megállapodás megújítására még a múlt hónapban került sor, ez mindezidáig nem kapott nyilvánosságot.

A Netcraft szerint - mely cég többek között internetes aktivitások monitorozásával is foglalkozik - a fentiek azt jelenthetik, hogy az ICANN kivonulhat a domainnév árak szabályozásának piacáról 2007-től kezdődően. A két fél között jelenleg érvényben levő szerződés szerint 4,25 dollárba kerül egy .net TLD, ám ennek érvényességi határideje 2006. december 31-ére esik. A megújított, hat évre szóló Verisign megállapodás a 2007. január elsejétől érvényes árakról egyelőre nem határozott.

Habár a Verisign egyik szóvivője korábban úgy nyilatkozott, hogy nem valószínű a regisztrációs díjak emelése, azt hozzátette, hogy ha ez megtörténne, akkor azt csak az infrastrukturális beruházások miatt következhet be. A Netcraft beszámolója szerint az is elhangzott, hogy minden, az árakra vonatkozó változásról fél évvel annak bekövetkezte előtt értesítést ad ki a Verisign.

A Netcraft szerint az árak stabilak maradnak, mivel a domainnév piacon nagyon kiélezett versenyhelyzet van. Mások azonban kevésbé bíznak ebben, és attól tartanak, hogy emelkedés várható. Ez azonban nem lehet drasztikus, hiszen egy .com cím regisztrálása is csupán 6 dollárba kerül, tehát egy esetleges költségnövekedés sem jelent majd kifizethetetlenül nagy terheket az érintettek számára.
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra

Weboldal és Webáruház referenciák

Kérdése van? Kérjen ingyenes visszahívást!

Amennyiben érdeklődik valamely szolgáltatásunk iránt és megadja nevét, illetve telefonszámát, úgy munkatársunk munkaidőben 25 percen belül visszahívja Önt.

Irq Hosting kft.

Ügyfélszolgálat

Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777
Fax: 06-96/333-888

Partnerek: névjegykártya, webtárhely, reklámajándék, levendula, honlapkészítés

Webmail Top