ONLINE Marketing
MOBIL weboldalkészítés


ADSL internet,telefon nélküli ADSL internet,modemes internet,elérés,Győr Honlap elhelyezés,webtárhely,webhosting,statikus webtárhely,dinamikus webtárhely,php,postgresql,mysql,.hu domain név regisztráció,.eu domain név regisztráció,ékezetes domain név regisztráció Honlap tervezés,weboldal tervezés,honlap készítés,webdesign
www.IRQ.hu

Gyorsabban ítélkezünk, mint gondolnánk

2006.01.18. | forrás: terminal.hu
Mindössze egy szempillantás alatt eldöntjük, vajon a megnyitott weboldal kinézete megfelelő számunkra.

Kanadai kutatók nemrég kiadott tanulmánya szerint az emberek a másodperc tört része, mindössze huszada alatt döntést hoznak, hogy a meglátogatott website kinézete megfelel-e az ízlésviláguknak. Ez azt jelenti, hogy egy pislogásnál is kevesebb idő alatt ítélkezünk, ami aztán jelentősen befolyásolja a website-on eltöltött további idő mennyiségét és az ott szerzett élményekre is befolyással van az első pillanatban kialakult kép.

Gitte Lindgaard, a tanulmány készítője szerint a felismerés sokat segíthet a webdesignereknek: az egy-egy weboldal kinézetéért felelős fejlesztőknek nem ajánlatos vizuálisan túlságosan offenzív ingerekkel „indítani”. „Ha az első benyomás negatív, a felhasználó valószínűleg hamar más vizekre evez.” - mondta Lindgaard.

A tanulmány állításait alátámasztó kísérletsorozatban a kutatók felfedezték, hogy az ember „rögtönítélő” képessége nem véletlenszerű eredményeket ad. A felmérésben részt vevők számára minden website-ot kétszer villantottak fel, és többnyire ugyanazt a minősítést adták a kísérleti alanyok. Ráadásul nagyon hasonlóan ítélkeztek a kontroll csoporthoz képest - ez utóbbi társaság tagjai tovább nézhették az egyes oldalakat.

Lindgaard felhívta arra a figyelmet, hogy az eredmények nem mutatják ki, miként lehet a felhasználókban pozitív reakciókat kiváltani. Ebben az is szerepet játszik, hogy az emberek különböznek egymástól, a személyes ízlésvilág mindig kiszámíthatatlansági tényezőként jelenik meg, ecsetelte a kutató.
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra
 
IRQ Hosting Kft.
Székhely: 1015 Budapest, Donáti u. 38/A. Fszt. • Cégjegyzékszám: Cg.01-09-964304 • Adószám: 23408416-2-42
Ügyfélszolgálati iroda: 9022 Győr, Batthyány tér 7. • Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777