Internetezés az elektromos hálózaton - Google segítséggel?

2005.07.11. | forrás: terminal.hu
A Google "tovább" invesztál az Internetbe.Még az év elején írtunk arról, hogy a Google a Yahoo website-ján jelentetett meg egy olyan álláshirdetést, melyben a sötét üvegszálas kábelek (olyan, korábban lefektetett vezetékek, melyek jelenleg nincsenek használatban) területén jártas szakértőt kerestek felvételre. Mivel a Google szóvivői nem kívántak ezzel kapcsolatban nyilatkozni, így csak találgatni lehetett, mik is a tervei a vállalatnak egy (vagy több) ilyen alkalmazottal. Az egyik elmélet szerint Internet-szolgáltatóvá kíván válni az amerikai vállalat, de volt olyan teória is, amely szerint a Google be akar szállni a VoIP piacra, azaz az internetes hangtovábbítás területére.

Valami pedig komolyan készülődőben lehet az USA-beli vállalatnál: nemrég jelentette be a Current Communication Group, hogy a keresőmotorjáról ismert cég nagyobb tőkét invesztált a szervezetbe. A CCG olyan szélessávú Internet-szolgáltatással foglalkozik, amelynél a közvetítő közeget az elektromos hálózat adja. Azt pontosan nem tudni, hogy a Google mekkora összeget fektetett be, de a The Wall Street Journal értesülése szerint három cég összesen durván 100 millió dollárt "dobott össze" e célból.

Az elektromos hálózaton való internetezés a világon mindenhol gyerekcipőben jár még - az Egyesült Államokban is, igaz, ott azért már előrébb járnak a tapasztalatszerzés terén. A CCG egy másik vállalattal, a Cinergy Broadbanddel társulva már elindította szolgáltatását Cincinnatiban, s Indiana és Kentucky államokban is a piacra lépést tervezik. Ehhez azonban tőke kell, többek között a Google-é is. Habár a vezetékezés rendelkezésre áll, azért a felhasználó lakásában is szükség van egy olyan eszközre, amit a helyi hálózatra ráültetve képessé tehető az elektromos hálózat a jeltovábbításra; s akkor még nem is említettük a központok kialakításának költségeit.
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra

Weboldal és Webáruház referenciák

Kérdése van? Kérjen ingyenes visszahívást!

Amennyiben érdeklődik valamely szolgáltatásunk iránt és megadja nevét, illetve telefonszámát, úgy munkatársunk munkaidőben 25 percen belül visszahívja Önt.

Irq Hosting kft.

Ügyfélszolgálat

Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777
Fax: 06-96/333-888

Partnerek: névjegykártya, webtárhely, reklámajándék, levendula, honlapkészítés

Webmail Top