Már 11 millióan telefonálnak az Interneten rendszeresen

2005.07.13. | forrás: terminal.hu
Alig háromnegyed év alatt több mint a duplájára emelkedett azok száma, akik már az Internet révén, azaz VoIP technológiával beszélgetnek ismerőseikkel, barátaikkal.


A Point Topic telekommunikációs piacokat, trendeket elemző vállalat nemrég bejelentette, hogy az elmúlt kilenc hónap alatt kicsivel több mint a duplájára nőtt, és ezzel elérte a 11 milliós létszámot a világon internetes telefonbeszélgetést rendszeresen folytató internetezők száma. Ezen felhasználók jelentős része Japánban található: a távol-kelet legfejlettebb régiójának számító szigetország 7,2 millió lakosa döntött már úgy, hogy nem (vagy csak jóval kevesebbet) hajlandó tovább fizetni a vezetékes telefonért. Szintén a képzeletbeli dobogón található az USA: 2,1 millió felhasználó található a szövetségbe tömörült államok területén. Tavaly nyáron egyébként az összesített létszám még "mindössze" 5 millió volt az egész világon.

A teljesen szoftveres VoIP megoldások, mint például a Skype és a VoiceGlo, további 5,9 millió internetezővel növelik a fenti 11 milliós létszámot. Ez azonban nem pontos adat, a Point Topic kihangsúlyozta, hogy becsléseken alapul a fenti szám. Ha azonban igaz, akkor jóval kevesebben használják a Skype-ot, mint ahányan letöltötték. Idén, április közepén lépte át a 100 milliós letöltés a hazánkban is egyre inkább kedveltté váló VoIP szoftver - ezzel párhuzamosan 35 millió felhasználó regisztrálta magát.

Európában Franciaország bír a legnagyobb felhasználói táborral. Az Egyesült Királyságban levő VoIP felhasználók száma azért olyan alacsony, mert a szigetországban jóval később indultak csak meg az internetes adattovábbításra alapuló hangszolgáltatások. Az öreg kontinensen egyébként gyakran csak második telefonvonalként használják a VoIP technológia adta kapcsolati lehetőséget, de például a norvég Telio arról számolt be, hogy nagy sikereket ért el a pusztán IP-alapú telefonszolgáltatásával a felhasználók között, akik jelentős része vissza is mondta hagyományos vonalát.
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra

Weboldal és Webáruház referenciák

Kérdése van? Kérjen ingyenes visszahívást!

Amennyiben érdeklődik valamely szolgáltatásunk iránt és megadja nevét, illetve telefonszámát, úgy munkatársunk munkaidőben 25 percen belül visszahívja Önt.

Irq Hosting kft.

Ügyfélszolgálat

Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777
Fax: 06-96/333-888

Partnerek: névjegykártya, webtárhely, reklámajándék, levendula, honlapkészítés

Webmail Top