Kábeltévés Internet-hozzáférés: 100 megabit másodpercenként

2005.07.21. | forrás: terminal.hu
Üvegszálon látott adatátviteli sebességre lesznek képesek a kábeles Internet-csatlakozások - már jövőre, állítja egy finn vállalat.


Jukka Rinnevaara, a Teleste nevű finn, szélessávú hálózati eszközöket gyártó cég ügyvezető igazgatója úgy nyilatkozott tegnap a Reuters-nek, hogy a jelenlegi adatátviteli sebességek durván 50-szeresének elérésére lesz lehetőség, már 2006-ban. "Ez egy költséghatékony technológia, mivel a kábeltelevíziós hálózatokat használjuk, amelyek már ki vannak építve." - mondta Rinnevaara.

A Cisco Systems által dominált piacon a kis finn vállalat jövőre tervezi megjelentetni az "Ethernet-to-the-home", azaz "Ethernetet az otthonokba" termékét, amely lehetővé teszi az akár 100 Mbps-os hálózati teljesítményt is. A Teleste vélekedése szerint oly mértékben elsők lesznek a piacon, hogy riválisaik először csak 2007 második negyedévében lesznek képesek ugyanezt a lépést megtenni.

A vállalat egyébként Hollandiában az Essent nevű kábeltévés szolgáltatóval már egy ideje partneri kapcsolatban áll: a Teleste az Essent hálózatán próbálja, teszteli a technológiában rejlő lehetőségeket. Igaz, egyelőre itt még nem sikerült elérni a 100 megabitet másodpercenként, de a finnek bizakodóak. "Kutatásaink szerint a 30 Mbps az abszolút minimum lesz a jövő háztartásaiban." - mondta Pekka Rissanen, a Teleste egy másik vezetője. Indoklása szerint csupán egyetlen televíziós adás 10-20 megabitet igényel majd másodpercenként, így mindenképp szükség lesz ekkora sávszélességekre.

Rissanen elmondása értelmében egy-egy háztartás számára a technológia adoptálása 50-200 euró közötti összegbe fog kerülni.
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra

Weboldal és Webáruház referenciák

Kérdése van? Kérjen ingyenes visszahívást!

Amennyiben érdeklődik valamely szolgáltatásunk iránt és megadja nevét, illetve telefonszámát, úgy munkatársunk munkaidőben 25 percen belül visszahívja Önt.

Irq Hosting kft.

Ügyfélszolgálat

Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777
Fax: 06-96/333-888

Partnerek: névjegykártya, webtárhely, reklámajándék, levendula, honlapkészítés

Webmail Top