Megháromszorozódott a legális zeneletöltés

2005.07.25. | forrás: terminal.hu
Az idei év első felében rekord tempóval bővült az Interneten legálisan eladott dalok száma.


A brit IFPI (International Federation of Phonographic Industries) becslése szerint 2005 első hat hónapja alatt közel háromszorosára nőtt a jogkövető módon, a szerzői jogok betartásával eladott dalok száma. A szervezet közlése szerint 180 millió zeneszám talált gazdára az év első felében. Összehasonlításként: 2004 hasonló időszaka alatt "mindössze" 57 millió dalt értékesítettek az Interneten át - az egész évben pedig 157 milliót, így az idei félév máris túlszárnyalja a tavalyi adatokat.

Ennek egyik hajtóereje a folyamatosan növekvő számú szélessávú Internet-hozzáférésekben keresendő. A szövetség tájékoztatása szerint tavaly 13 százalékkal emelkedett a broadband Internet-kapcsolatok száma. Emellett az IFPI úgy véli, hogy az iparág felhasználókat felvilágosító kampánya és a jogi lépések érezhető veszélye szintén a legális letöltések irányába terelte az internetezőket. A szervezet közlése szerint mindössze 3 százalékkal több az illegálisan letöltött dalok száma most, júliusban, mint tavaly, ugyanebben a hónapban. Igaz, ez jelenleg 900 millió zeneszámot jelent, egyetlen hónap alatt.

A jogsértő magatartást folytatók ellen már több százszor jogi eszközökkel élő szervezet szerint a piac reagált a felhasználói igényekre. Jelenleg már több mint 300 online áruház kínálja a szerte a világon a digitális zenék megvételének lehetőségét - ez majdnem szintén háromszoros emelkedés tavaly óta. Januárban 1,5 millió internetező volt tagja valamilyen előfizetői alapú zeneszolgáltatásnak, ez a szám az év közepére 2,2 millióra hízott.
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra

Weboldal és Webáruház referenciák

Kérdése van? Kérjen ingyenes visszahívást!

Amennyiben érdeklődik valamely szolgáltatásunk iránt és megadja nevét, illetve telefonszámát, úgy munkatársunk munkaidőben 25 percen belül visszahívja Önt.

Irq Hosting kft.

Ügyfélszolgálat

Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777
Fax: 06-96/333-888

Partnerek: névjegykártya, webtárhely, reklámajándék, levendula, honlapkészítés

Webmail Top