ONLINE Marketing
MOBIL weboldalkészítés


ADSL internet,telefon nélküli ADSL internet,modemes internet,elérés,Győr Honlap elhelyezés,webtárhely,webhosting,statikus webtárhely,dinamikus webtárhely,php,postgresql,mysql,.hu domain név regisztráció,.eu domain név regisztráció,ékezetes domain név regisztráció Honlap tervezés,weboldal tervezés,honlap készítés,webdesign
www.IRQ.hu

Windows Vista - megindult a domainnév-foglalási láz

2005.07.26. | forrás: terminal.hu
Az új Windows név sokak fantáziáját megmozgatta.


A nagy horderejű, az egész világot érintő bejelentéseket, történéseket a szemfüles internetezők gyakran megpróbálják kihasználni. Például egy-egy jókor, jó névvel regisztrált domainnév "aranyat érhet", hiszen hatalmas reklámértékkel bírhat. Amint arról mi is írtunk, az új pápa, XVI. Benedek megválasztásakor is többen akcióba léptek és lecsaptak a nevével kapcsolatos domainnevekre.

Nos, hasonló történt a Microsoft újgenerációs operációs rendszerével kapcsolatban is. Ismeretes, hogy a redmondi szoftverfejlesztő gigász a múlt héten jelentette be: új nevet kapott a jövőre debütáló Windows. Míg kódnevén, Longhornként már igen ismert volt, addig a Vista kicsit váratlanul érte az embereket. Többen vicceket gyártottak az elnevezéssel kapcsolatban (Viruses, Infections, Spyware, Trojans, Adware), de volt, aki lecsapott a lehetőségre.

A bejelentést követően ugyanis azonnal megindult a különböző, Vistával kapcsolatos domainnevek regisztrációs kérelem-özöne. Például a microsoftvista.co.uk, a vistafordummies.com és a winvista.net domaineket igyekeztek lefoglalni, hogy csak néhányat említsünk. Volt, aki azonnal pénzre akarta váltani gyorsaságát, és az Ebay-en bocsátotta áruba a frissen megszerzett nevet (amit aztán a szolgáltató mára már törölt is az aukciók sorából).

A Microsoft nem kommentálta a névfoglalási lázat.
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra
 
IRQ Hosting Kft.
Székhely: 1015 Budapest, Donáti u. 38/A. Fszt. • Cégjegyzékszám: Cg.01-09-964304 • Adószám: 23408416-2-42
Ügyfélszolgálati iroda: 9022 Győr, Batthyány tér 7. • Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777