Windows Vista - megindult a domainnév-foglalási láz

2005.07.26. | forrás: terminal.hu
Az új Windows név sokak fantáziáját megmozgatta.


A nagy horderejű, az egész világot érintő bejelentéseket, történéseket a szemfüles internetezők gyakran megpróbálják kihasználni. Például egy-egy jókor, jó névvel regisztrált domainnév "aranyat érhet", hiszen hatalmas reklámértékkel bírhat. Amint arról mi is írtunk, az új pápa, XVI. Benedek megválasztásakor is többen akcióba léptek és lecsaptak a nevével kapcsolatos domainnevekre.

Nos, hasonló történt a Microsoft újgenerációs operációs rendszerével kapcsolatban is. Ismeretes, hogy a redmondi szoftverfejlesztő gigász a múlt héten jelentette be: új nevet kapott a jövőre debütáló Windows. Míg kódnevén, Longhornként már igen ismert volt, addig a Vista kicsit váratlanul érte az embereket. Többen vicceket gyártottak az elnevezéssel kapcsolatban (Viruses, Infections, Spyware, Trojans, Adware), de volt, aki lecsapott a lehetőségre.

A bejelentést követően ugyanis azonnal megindult a különböző, Vistával kapcsolatos domainnevek regisztrációs kérelem-özöne. Például a microsoftvista.co.uk, a vistafordummies.com és a winvista.net domaineket igyekeztek lefoglalni, hogy csak néhányat említsünk. Volt, aki azonnal pénzre akarta váltani gyorsaságát, és az Ebay-en bocsátotta áruba a frissen megszerzett nevet (amit aztán a szolgáltató mára már törölt is az aukciók sorából).

A Microsoft nem kommentálta a névfoglalási lázat.
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra

Weboldal és Webáruház referenciák

Kérdése van? Kérjen ingyenes visszahívást!

Amennyiben érdeklődik valamely szolgáltatásunk iránt és megadja nevét, illetve telefonszámát, úgy munkatársunk munkaidőben 25 percen belül visszahívja Önt.

Irq Hosting kft.

Ügyfélszolgálat

Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777
Fax: 06-96/333-888

Partnerek: névjegykártya, webtárhely, reklámajándék, levendula, honlapkészítés

Webmail Top