ONLINE Marketing
MOBIL weboldalkészítés


ADSL internet,telefon nélküli ADSL internet,modemes internet,elérés,Győr Honlap elhelyezés,webtárhely,webhosting,statikus webtárhely,dinamikus webtárhely,php,postgresql,mysql,.hu domain név regisztráció,.eu domain név regisztráció,ékezetes domain név regisztráció Honlap tervezés,weboldal tervezés,honlap készítés,webdesign
www.IRQ.hu

Bűnösnek vallotta magát a Sasser féreg írója

2005.07.06. | forrás: terminal.hu
Az egyik legnagyobb vírustámadás indítója a bíróság előtt felel tettéért.


Többször írtunk már Sven Jaschanról - a 19 éves német tinédzser készítette a Netsky férgek egy részét, illetve szintén ő tehető felelőssé a Sasser féreg létrehozásáért. Az észak-németországi Waffensen nevű falucskában élő Jaschan által készített digitális kártevők rengeteg számítógépet megfertőztek a tavalyi év közepén, komoly problémákat okoztak szerte a világon az Internetre csatlakoztatott számítógépeken. Mindezt - ha nem is ilyen széles körre kiterjedően - a tinédzser direkt akarta így; amikor ugyanis a rendőrök "nyakon csípték", hamar beismerte tettét, és azzal védekezett, hogy édesanyja számítástechnikai boltját akarta fellendíteni.

Jaschan azóta állásajánlatot is kapott, a szintén Észak-Németországban található Lueneburg városban székelő Securepoint nevű, IT-biztonsággal foglalkozó cég kínált munkát a fiatal vírusírónak. A tűzfalak fejlesztésén munkálkodó Securepoint szerint ugyanis a tinédzser komoly tudással rendelkezik az IT-biztonság terén. A vállalat igazgatója úgy vélte, Jaschan megbánta, amit tett, ezért rászolgált arra, hogy kapjon még egy esélyt. Igaz, ezt követően megszakadt az egyik üzleti partnerükkel a kapcsolatuk, az ugyanis arra hivatkozott, hogy nem kívánja olyan cég kezébe adni szoftverének fejlesztését, amelynél egy vírusírót alkalmaznak.

Amint arról egy hónapja beszámoltunk, Jaschan perének kezdetét a tegnapi napra tűzték ki. Katharina Kruetzfeldt bírónő vezetésével zajlott a német fiatal meghallgatása, akit jogosulatlan adatmanipulálással, számítógépes szabotázzsal és vállalatok belügyeibe való beavatkozással vádoltak meg. Habár Jaschan még kiskorú volt tetteinek elkövetésekor, az ügyész szigorú ítéletet szeretne látni - ez akár 5 évnyi szabadságvesztést is jelenthet. Némileg enyhíti az egykori vírusíró károkozásának súlyát, hogy megbánta a történteket, és minden vádpontban bűnösnek vallotta magát. A döntést a napokban hozza meg a német bíróság.
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra
 
IRQ Hosting Kft.
Székhely: 1015 Budapest, Donáti u. 38/A. Fszt. • Cégjegyzékszám: Cg.01-09-964304 • Adószám: 23408416-2-42
Ügyfélszolgálati iroda: 9022 Győr, Batthyány tér 7. • Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777