ONLINE Marketing
MOBIL weboldalkészítés


ADSL internet,telefon nélküli ADSL internet,modemes internet,elérés,Győr Honlap elhelyezés,webtárhely,webhosting,statikus webtárhely,dinamikus webtárhely,php,postgresql,mysql,.hu domain név regisztráció,.eu domain név regisztráció,ékezetes domain név regisztráció Honlap tervezés,weboldal tervezés,honlap készítés,webdesign
www.IRQ.hu

Kína "megsértődött", mert kalózállamnak sorolták be

2005.07.01. | forrás: terminal.hu
Kína zokon vette, hogy jó ideje az Egyesült Államok azon listájának élbolyában szerepel, amelyen a szoftverkalózkodással leginkább "fertőzött" országok találhatók.


A kommunista lelkületű vezetés kereskedelmi minisztere, Zan Zigang csalódottságát tolmácsolta annak az egyesült államokbeli döntésnek a kapcsán az amerikaiak felé, mellyel Kínát a szerzői jogok védelmével nem kellő mértékben foglalkozó országok élmezőnyébe helyezte. Az állami vezető szerint nem volt elegendő indoka erre az amerikai félnek, a miniszter ugyanis úgy vélekedik, hogy Európában és az Amerikai Egyesült Államokban sokkal nagyobb veszteségeket okoz a kalózkodás. Zigang szerint a fejlettebb országokban egy főre jutó kár sokkal magasabb, mint az ázsiai, csendes-óceáni régióban.

Néhány szám, hogy képet alkothassunk Kínának a szerzői, szellemi jogokhoz való hozzáállásáról. A rizs hazájában 24.289 védjeggyel való visszaéléssel kapcsolatot per zajlik, zajlott le azóta, hogy az ország bejelentette tavaly szeptemberben: visszaszorítja a (szoftver)kalózokat és az illegális másolatok készítését. Ezen időszak alatt 167 millió illegálisan másolt audio- és videoterméket, valamint egyéb hamisítványokat foglaltak le a helyi hatóságok. Ezenfelül 24 CD-sokszorosításra használt, ám engedéllyel nem rendelkező gyártósort semmisítettek meg, valamint majdnem 3 ezer illegális nyomdát zártak be (ez utóbbiban azért minden valószínűség szerint közrejátszott az állami cenzúrának nem megfelelő tartalmak nyomtatása is).

A fentiek ellenére úgy tűnik, hogy ez csak csepp abban a tengerben, ami évente durván negyed billió (250 milliárd) dolláros kiesést jelent az amerikai gazdaságnak. A kalóz DVD-k, melyeken a legújabb hollywoodi filmek is megtalálhatók, Peking szinte minden sarkán beszerezhetők durván 1 dollárért. A jelenség már elég régóta jelen van az ország fővárosában, ám úgy tűnik, a kormányzat mégsem tesz ez ellen semmit. Vagy egy másik példa: a Kínához Hong Kong előtt nem sokkal (1999. december 20-án) visszacsatlakozott Makaó helyi vezetése nemrég büszkén számolt be róla, hogy 150 kalóz CD-t foglaltak le - ugyanakkor ennyi a legtöbb árusnál egyedül is megtalálható, így ez nagy sikernek semmiképp sem nevezhető.
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra
 
IRQ Hosting Kft.
Székhely: 1015 Budapest, Donáti u. 38/A. Fszt. • Cégjegyzékszám: Cg.01-09-964304 • Adószám: 23408416-2-42
Ügyfélszolgálati iroda: 9022 Győr, Batthyány tér 7. • Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777