ONLINE Marketing
MOBIL weboldalkészítés


ADSL internet,telefon nélküli ADSL internet,modemes internet,elérés,Győr Honlap elhelyezés,webtárhely,webhosting,statikus webtárhely,dinamikus webtárhely,php,postgresql,mysql,.hu domain név regisztráció,.eu domain név regisztráció,ékezetes domain név regisztráció Honlap tervezés,weboldal tervezés,honlap készítés,webdesign
www.IRQ.hu

IT-biztonság: jó tanácsok magánfelhasználóknak

2006.03.14. | forrás: terminal.hu
A Symantec jó tanácsai a minap megjelent Internet Security Threat Report IX kapcsán.

1. A rosszindulatú programokkal és más veszélyekkel szemben elérhető legnagyobb mértékű védelem érdekében használjunk olyan internetvédelmi megoldást, amely a víruselhárítást, a tűzfalat, a behatolásérzékelést és a sérülékenységkezelést egyesítve tartalmazza!
2. Gondoskodjunk arról, hogy a védelmi javítások napra készek legyenek és minden sebezhető alkalmazásra időben telepítésre kerüljenek!
3. Ügyeljünk arra, hogy a jelszavak betűk és számok keverékéből álljanak! Ne használjunk szótári szavakat! Gyakran cseréljük a jelszavakat!
4. Soha ne nézzünk meg, nyissunk meg vagy indítsunk el semmilyen e-mailcsatolmányt, kivéve, ha azt vártuk valahonnan, és tudjuk, hogy mire szolgál!
5. Rendszeresen frissítsük a vírusirtó azonosítóit! A legfrissebb vírusazonosítók feltelepítésével megvédhetjük a számítógépünket a legújabb, „vadon tenyésző” vírusok ellen.
6. A Symantec Security Check (www.symantec.com/securitycheck) segítségével ellenőrizzük rendszeresen, hogy PC-nk vagy Macintosh-unk sebezhető-e!
7. Minden számítógépezőnek tudnia kell, hogyan lehet felismerni a számítógépes beugratásokat és az adathalászatot! A beugratások többnyire egy hamis figyelmeztető e-mail formájában, “küldd tovább minden ismerősödnek” felszólítás kíséretében terjednek és becsapós szakmai zsargonnal próbálják ijesztgetni és félrevezetni a felhasználókat. Az adathalászó csalások jóval rafináltabbak. Az e-mailben gyakran érkező, adathalászó átverés látszólag egy valódi szervezettől származik, és arra akarja rávenni a felhasználót, hogy bankkártyaszámát vagy más, titkos információját adja meg egy olyan webhelyen, ami a valódi szervezetéhez hasonlít. Ajánlatos elgondolkodni azon, ki is az információ feladója, és meggyőződni arról, hogy megbízható-e a forrás. A legjobb, ha egyszerűen töröljük az ilyen e-mail-eket.
8. A számítógépes bűnözés megfékezését azzal segíthetik a magánfelhasználók, hogy kinyomozzák és jelentik a behatolókat. A Symantec Security Check által nyújtott nyomozó szolgáltatás segítségével a felhasználó gyorsan azonosíthatja a feltételezett támadó helyét és továbbíthatja ezt az információt a támadó internetszolgáltatójához vagy a helyi rendőrséghez.
9. Legyünk tisztában a reklám- és kémszoftverek közötti különbséggel! A reklámszoftvereket gyakran használják jogba nem ütköző módon, rendszerint jóindulatú céllal marketing adatgyűjtésre. A kémszoftvereket viszont bűnös szándékkal, például a személyazonosság ellopására használják.
10. A kém- és a reklámszoftverek a fájlmegosztó programokkal, az ingyenes letöltésekkel, a szabadszoftverekkel vagy az ingyen kipróbálható szoftverekkel (shareware), illetve az e-mailekben levő linkekre kattintással, vagy a közvetlenüzenet-rendszerek felhasználói programjaival egyaránt önműködően fel tudnak települni a számítógépre. Ezért a felhasználóknak tájékozottnak kell lenniük, és meg kell válogatniuk, mit telepítenek fel a számítógépükre.
11. Nem szabad csak úgy, egyszerűen rákattintani a végfelhasználói licencszerződésnél (EULA) az „Elfogadom” gombra! Némely kém- és reklámszoftver a licencszerződés elfogadását követően, vagy az elfogadás következményeként telepítődhet. Alaposan végig kell olvasni a licencszerződést, hogy mit ír a titkosságról! A szerződésben világosan benne kell lennie, hogy mit tesz a termék, és lehetőséget kell biztosítania az eltávolításra.
12. Óvakodjunk az olyan programoktól, amelyek reklámokat dobnak fel a kezelőfelületre. Sok kémszoftver azt figyeli, hogy miként reagálunk az ilyen reklámokra, és jelenlétük veszélyt jelent. Ha a program kezelőfelületén reklámok láthatók, akkor lehetséges, hogy kémszoftverrel állunk szemben.
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra
 
IRQ Hosting Kft.
Székhely: 1015 Budapest, Donáti u. 38/A. Fszt. • Cégjegyzékszám: Cg.01-09-964304 • Adószám: 23408416-2-42
Ügyfélszolgálati iroda: 9022 Győr, Batthyány tér 7. • Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777