Nő az online reklámpiac

2006.01.31. | forrás: terminal.hu
Nemzetközi felmérések alapján megállapítható, hogy az összeurópai reklámpiac - beleértve a tradicionális és online médiumokat is - 6%-kal növekedett az elmúlt évhez képest, így összértékét tekintve 104 milliárd eurót tesz ki. Összehasonlításképpen az össz-amerikai hirdetési piacot 168 milliárd euróra becsülik.

Európa óvatosabban bánik az Internet adta lehetőségekkel, mint az Amerikai Egyesült Államok. Alacsonyabb az internetpenetráció és a piaci szereplők is kevesebbet invesztálnak a világhálóba. Mindez a különböző árazási modelleknek, és a nyelvi korlátoknak köszönhető. Ettől függetlenül azonban az európai piaci szereplők lassan de biztosan fektetnek be a kulcsszavas kereső marketing programokba. A Magyar Online Hirdetési Index legfrissebb adata szerint hazánkban a múlt évben 3,44 milliárd forintot tett ki az engedményekkel csökkentett ÁFA nélkül számított online reklámköltés, míg 2004-ben 2,45 milliárd, 2003-ban pedig 1,61 milliárd forintra rúgott ez az összeg.

Szakemberek szerint a kulcsszavas kereső marketing költségei folyamatosan növekednek, és ötször olyan drágák lesznek az Egyesült Államokban, mint Európában. Amerikai keresőrendszerekben már most sem ritka az 50 dolláros kattintási ár, de találkozhatunk 83 dolláros árral is.

Az online hirdetésre fordított kiadások 2,6%-os átlagos növekedést tudhatnak magukénak Európában, így elmondhatjuk, hogy ez a szektor fejlődik legdinamikusabban az összes média-csatorna közül, míg pl. az újságok leáldozóban vannak. Ha a 25 európai országot megnézzük kiderül, hogy Európa az internetes marketing programokra összesen annyit költött 2005-ben, mint Amerika egy harmada. A lassabban növő internet penetráció azonban azt feltételezi, hogy előbb vagy utóbb de ugrani fog ez a szám és utolérjük Amerikát. Az európai piacoknak megvan az a páratlan lehetőségük, hogy 6-18 hónappal előre lássák, mi fog történni, hisz a jóval előrébb tartó amerikai példa addigra gyűrűződik be.
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra

Weboldal és Webáruház referenciák

Kérdése van? Kérjen ingyenes visszahívást!

Amennyiben érdeklődik valamely szolgáltatásunk iránt és megadja nevét, illetve telefonszámát, úgy munkatársunk munkaidőben 25 percen belül visszahívja Önt.

Irq Hosting kft.

Ügyfélszolgálat

Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777
Fax: 06-96/333-888

Partnerek: névjegykártya, webtárhely, reklámajándék, levendula, honlapkészítés

Webmail Top