Videokonferencia a Skype-on keresztül

2005.06.03. | forrás: terminal.hu
Egy plugin letöltésével és feltelepítésével videotelefonálásbann is részt vehetünk immár, ha rendelkezünk napjaink egyik legnépszerűbb VoIP alkalmazásával, a Skype-pal.

Amint az bizonyára sokak számára ismert, a Skype-pal bárminemű díjfizetési kötelezettség nélkül kezdeményezhetünk beszélgetést egy másik, a szoftverrel szintén rendelkező internetezővel. Nos, ezt a folyamatot mostantól akár mozgóképpel is ki lehet egészíteni. A Dialcom nevű cég ugyanis létrehozott egy olyan, a Skype-hoz kifejlesztett kiegészítő alkalmazást, melynek segítségével kiterjeszthetjük az internetes kommunikáció élményét.

A Spontania Video4skype alkalmazás lehetővé teszi azok számára, akik rendelkeznek webkamerával, hogy immár láthassák is a másikat beszélgetés közben. Természetesen ehhez egy szélessávú Internet-hozzáférésre is szükség van. Maga a plugin egyébként nem csak Skype-hoz készült, ám az élet úgy hozta, az a VoIP klienseket fejlesztők közül elsőként ezzel a céggel sikerült megállapodnia a Dialcomnak. Az egyelőre nem tisztázott, hogy a Dialcom miként is kíván ebből használható üzleti modellt előállítani, de valószínű, hogy a Skype-hoz hasonlóan később prémiumszolgáltatások és fizetős verziók révén kívánja "eltartani" magát.

A Skype mára már közel 40 millió felhasználót tudhat a 'háta mögött', azaz körülbelül négy-magyarországnyi internetező regisztráltatta magát a tavasz óta már hagyományos telefonálás-szerű szolgáltatást is biztosítani képes vállalatnál. A SkypeOut révén ugyanis nem csak a cybertérben létező telefonszámok is felhívhatók (természetesen ez már pénzbe kerül), illetve a SkypeIn által a felhasználók is tárcsázhatók akár egy utcai fülkéből is. Egy felmérés szerint a VoIP annyira sikeres, hogy naponta átlagosan 150 ezer új felhasználó csatlakozik a már regisztráltak táborához
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra

Weboldal és Webáruház referenciák

Kérdése van? Kérjen ingyenes visszahívást!

Amennyiben érdeklődik valamely szolgáltatásunk iránt és megadja nevét, illetve telefonszámát, úgy munkatársunk munkaidőben 25 percen belül visszahívja Önt.

Irq Hosting kft.

Ügyfélszolgálat

Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777
Fax: 06-96/333-888

Partnerek: névjegykártya, webtárhely, reklámajándék, levendula, honlapkészítés

Webmail Top