ONLINE Marketing
MOBIL weboldalkészítés


ADSL internet,telefon nélküli ADSL internet,modemes internet,elérés,Győr Honlap elhelyezés,webtárhely,webhosting,statikus webtárhely,dinamikus webtárhely,php,postgresql,mysql,.hu domain név regisztráció,.eu domain név regisztráció,ékezetes domain név regisztráció Honlap tervezés,weboldal tervezés,honlap készítés,webdesign
www.IRQ.hu

Videokonferencia a Skype-on keresztül

2005.06.03. | forrás: terminal.hu
Egy plugin letöltésével és feltelepítésével videotelefonálásbann is részt vehetünk immár, ha rendelkezünk napjaink egyik legnépszerűbb VoIP alkalmazásával, a Skype-pal.

Amint az bizonyára sokak számára ismert, a Skype-pal bárminemű díjfizetési kötelezettség nélkül kezdeményezhetünk beszélgetést egy másik, a szoftverrel szintén rendelkező internetezővel. Nos, ezt a folyamatot mostantól akár mozgóképpel is ki lehet egészíteni. A Dialcom nevű cég ugyanis létrehozott egy olyan, a Skype-hoz kifejlesztett kiegészítő alkalmazást, melynek segítségével kiterjeszthetjük az internetes kommunikáció élményét.

A Spontania Video4skype alkalmazás lehetővé teszi azok számára, akik rendelkeznek webkamerával, hogy immár láthassák is a másikat beszélgetés közben. Természetesen ehhez egy szélessávú Internet-hozzáférésre is szükség van. Maga a plugin egyébként nem csak Skype-hoz készült, ám az élet úgy hozta, az a VoIP klienseket fejlesztők közül elsőként ezzel a céggel sikerült megállapodnia a Dialcomnak. Az egyelőre nem tisztázott, hogy a Dialcom miként is kíván ebből használható üzleti modellt előállítani, de valószínű, hogy a Skype-hoz hasonlóan később prémiumszolgáltatások és fizetős verziók révén kívánja "eltartani" magát.

A Skype mára már közel 40 millió felhasználót tudhat a 'háta mögött', azaz körülbelül négy-magyarországnyi internetező regisztráltatta magát a tavasz óta már hagyományos telefonálás-szerű szolgáltatást is biztosítani képes vállalatnál. A SkypeOut révén ugyanis nem csak a cybertérben létező telefonszámok is felhívhatók (természetesen ez már pénzbe kerül), illetve a SkypeIn által a felhasználók is tárcsázhatók akár egy utcai fülkéből is. Egy felmérés szerint a VoIP annyira sikeres, hogy naponta átlagosan 150 ezer új felhasználó csatlakozik a már regisztráltak táborához
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra
 
IRQ Hosting Kft.
Székhely: 1015 Budapest, Donáti u. 38/A. Fszt. • Cégjegyzékszám: Cg.01-09-964304 • Adószám: 23408416-2-42
Ügyfélszolgálati iroda: 9022 Győr, Batthyány tér 7. • Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777