Jelszóhalász védelem Firefoxhoz

2005.05.27. | forrás: terminal.hu
Egy olyan eszköztár jelent meg a közkedvelt alternatív böngészőhöz, amely a phishing támadásokat hivatott megakadályozni.

Még az év elején számoltunk be arról, hogy a Netcraft egy olyan szabadon letölthető és telepíthető plug-int adott ki, mellyel hatékonyan védekezhetünk a csaló weboldalakon alapuló internetes támadások ellen. Az eszköztár információkat jelenít meg arról az oldalról, melyet a webező éppen megnyitott, lebuktatva ezzel a csaló website-okat. A szolgáltatás használhatóságát egy folyamatosan karbantartott adatbázis biztosítja, mely a veszélyes címeket tartalmazza. Ennek fenntartását, frissítését a website-ok monitorozásával foglakozó cég magára vállalta, így a Netcraft Toolbar - a fejlesztők ígérete szerint - mindig naprakész információval szolgál.

A toolbar például olyan információkat jelenít meg, mint hogy melyik országban hostolják az adott site-ot, mi a pontos IP-címe, más Netcraft Toolbar használók veszélyesnek ítélték-e az oldalt stb. Ez utóbbi nyújtja a legjobb védekezést, hiszen ha többen is veszélyesnek jelölték az adott webhelyet, akkor azzal jobb óvatosan bánni. Ennek a funkciónak a minél jobb kiaknázásához persze arra van szükség, hogy minél szélesebb körben használják a Netcraft Toolbart az internetezők.

Ez utóbbihoz szükséges, hogy ne csak Internet Explorerhez, hanem más, kedvelt böngészőplatformokon is elérhető legyen az eszköztár. A készítők már dolgoznak a Firefox alatt használható változaton, írtuk januárban - nos, május végére be is érett a fejlesztés. A Netcraft nemrég jelentette be, hogy a Tűzrókához is kiadták már a védelmi eszközt.

Az eltelt közel fél év során szép adatbázisra tett szert a szolgáltatás: több mint 7000 csaló oldalt bélyegzett meg és blokkolt, tette közzé a brit cég weboldalán.
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra

Weboldal és Webáruház referenciák

Kérdése van? Kérjen ingyenes visszahívást!

Amennyiben érdeklődik valamely szolgáltatásunk iránt és megadja nevét, illetve telefonszámát, úgy munkatársunk munkaidőben 25 percen belül visszahívja Önt.

Irq Hosting kft.

Ügyfélszolgálat

Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777
Fax: 06-96/333-888

Partnerek: névjegykártya, webtárhely, reklámajándék, levendula, honlapkészítés

Webmail Top