ONLINE Marketing
MOBIL weboldalkészítés


ADSL internet,telefon nélküli ADSL internet,modemes internet,elérés,Győr Honlap elhelyezés,webtárhely,webhosting,statikus webtárhely,dinamikus webtárhely,php,postgresql,mysql,.hu domain név regisztráció,.eu domain név regisztráció,ékezetes domain név regisztráció Honlap tervezés,weboldal tervezés,honlap készítés,webdesign
www.IRQ.hu

2015-től ingyen telefonálunk

2005.05.25. | forrás: index.hu
Tíz év múlva már nem kell fizetnünk a beszélgetésekért, és emailben is értesíthetjük a mentőket, mondta a Skype vezérigazgatója, Niklas Zennström, a VON Europe 2005 konferencián. A cég internetes telefonálást lehetővé tevő szoftverét eddig 114 millióan töltötték le.

Mivel a Skype-hoz hasonló VoIP-alkalmazások felhasználóinak nem kell új eszközöket vásárolniuk, és a netes hívásoknak nincs költségük, a jövőben a telefonhívásokért nem lehet majd pénzt kérni, mondta Zennström a Voice on the Net Europe idei konferenciáján. "Tíz év múlva a telkók bevételei az internet-hozzáférések értékesítéséből származnak majd, nem pedig a percdíjakból" - vélte a vezérigazgató.

A telekommunikációs cégek kénytelenek lesznek szélessávú vonalakra lecserélni a telefonvonalakat, viszont nem fognak csődbe menni: "Továbbra is versenyképesek maradnak, mert övék az infrastruktúra". Zennström a British Telekomot és a skandináv és balti államokban működő TeliaSonerát említette, mint két olyan európai céget, melyek az online telefonos szolgáltatásokra való teljes átállást tervezik, írta a Silicon.com.

Változó iparág

James Enck, a Daiwa Securities elemzője egyetértett azzal, hogy a telekommunkikációs cégek végre szembenéznek az IP-telefónia által jelentett fenyegetéssel. Míg két évvel ezelőtt a telkók egyáltalán nem vettek tudomást az internetes telefonálás jelentőségéről, most "kapkodás és válsághangulat" jellemzi a piacot, mondta Enck.

A konferencián Zennström elismerte, hogy a VoIP-szolgáltatóknak módot kell találniuk arra, hogy a segélyhívó számokat is hívhassák a felhasználók, illetve ki kell dolgozni annak részleteit is, hogy tartózkodási helyüket földrajzilag be lehessen határolni.

Ugyanakkor szerinte a mentők, a rendőrség és a hozzájuk hasonló szervezetek nem engedhetik meg maguknak, hogy továbbra is kizárólag telefonon legyenek elérhetők. A Skype ezekkel a szervezetekkel együtt olyan megoldáson dolgozik, mely az sms- és emailüzeneteket is képes fogadni, és a küldők tartózkodási helyét is képes meghatározni.

Google-recept alapján

A Skype naponta 150 ezer új felhasználót vonz, és SkypeOut szolgáltatásának, mellyel valódi telefonszámokat lehet felhívni, 1,4 millió előfizetője van. Egyesek szerint a cég még mindig nem talált működő üzleti modellt, Zennström viszont úgy véli, a Skype szilárd pénzügyi alapokon áll.

Szerinte a cégnek nem szükséges magasabb árat kérnie szolgáltatásaiért, mert költségeik rendkívül alacsonyak. Amikor az egy felhasználóra jutó bevételt kalkulálják, nem a Vodafone-hoz vagy a British Telekomhoz igazodnak, hanem a Google-hoz és a Yahoo-hoz. "A filléres ügyletek a mieink: alacsony díjak, viszont sok felhasználó" - mondta Zennström.

A cég vezetője azt is elmondta, hordozható gépekhez is fejlesztenek Skype-ot, így a mobil Linux, Symbian operációs rendszerek és a Windows Mobile felhasználói is ingyen telefonálhatnak.
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra
 
IRQ Hosting Kft.
Székhely: 1015 Budapest, Donáti u. 38/A. Fszt. • Cégjegyzékszám: Cg.01-09-964304 • Adószám: 23408416-2-42
Ügyfélszolgálati iroda: 9022 Győr, Batthyány tér 7. • Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777