Másodpercenként 1 gigabyte

2006.03.24. | forrás: terminal.hu
Nemzetközi tudományos számítási hálózat 2007-től.

Február közepén sikeresen lezárult az első igazán nemzetközi grid számítási infrastruktúra több hónapos próbaüzeme, mely során fizikai kutatóintézetek a világ különböző pontjairól másodpercenkénti egy gigabyte sebességű adatcserére voltak képesek egymás közt. A Worldwide LHC Computing Grid (WLCG) a világ legnagyobb tudományos létesítménye, és a svájci Genfben épülő Large Hadron Collider (LHC) részecskeütköztető berendezés 2007-es működésbe lépését követően fog üzemelni – írta a The Star malajziai napilap nyomán az InfoPark Rt. innovációs hírlevele.

A próba során adatokat továbbítottak az Európai Részecskefizikai Kutatólaboratóriumból (CERN) 12 nagy kapacitású, különböző országokban található adatfeldolgozó központnak: a tengerentúlon a Brookhaven Nemzeti Könyvtárnak és a Fermi Nemzeti Részecskegyorsító Könyvtárnak, valamint több mint 20 további számítási létesítménynek, melyek közül 10 amerikai egyetemeken található.

A program egyik gazdája az amerikai Energiaügyi Minisztériumtól a lapnak ismertette: a Fermilab és a Brookhaven a próbaidőszak alatt bebizonyították, hogy képesek lesznek az LHC-ből érkező terabyte-nyi adatok fogadására és tárolására, illetve azok elérhetővé tételére több száz amerikai fizikus számára. A WLCG globális grid infrastruktúrát olyan nemzetközi, regionális és nemzeti számítóhálózatok összekapcsolásából hozták létre, mint az amerikai Open Science Grid (OSG) és az európai Enabling Grids for E-Science (EGEE).
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra

Weboldal és Webáruház referenciák

Kérdése van? Kérjen ingyenes visszahívást!

Amennyiben érdeklődik valamely szolgáltatásunk iránt és megadja nevét, illetve telefonszámát, úgy munkatársunk munkaidőben 25 percen belül visszahívja Önt.

Irq Hosting kft.

Ügyfélszolgálat

Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777
Fax: 06-96/333-888

Partnerek: névjegykártya, webtárhely, reklámajándék, levendula, honlapkészítés

Webmail Top