ONLINE Marketing
MOBIL weboldalkészítés


ADSL internet,telefon nélküli ADSL internet,modemes internet,elérés,Győr Honlap elhelyezés,webtárhely,webhosting,statikus webtárhely,dinamikus webtárhely,php,postgresql,mysql,.hu domain név regisztráció,.eu domain név regisztráció,ékezetes domain név regisztráció Honlap tervezés,weboldal tervezés,honlap készítés,webdesign
www.IRQ.hu

Másodpercenként 1 gigabyte

2006.03.24. | forrás: terminal.hu
Nemzetközi tudományos számítási hálózat 2007-től.

Február közepén sikeresen lezárult az első igazán nemzetközi grid számítási infrastruktúra több hónapos próbaüzeme, mely során fizikai kutatóintézetek a világ különböző pontjairól másodpercenkénti egy gigabyte sebességű adatcserére voltak képesek egymás közt. A Worldwide LHC Computing Grid (WLCG) a világ legnagyobb tudományos létesítménye, és a svájci Genfben épülő Large Hadron Collider (LHC) részecskeütköztető berendezés 2007-es működésbe lépését követően fog üzemelni – írta a The Star malajziai napilap nyomán az InfoPark Rt. innovációs hírlevele.

A próba során adatokat továbbítottak az Európai Részecskefizikai Kutatólaboratóriumból (CERN) 12 nagy kapacitású, különböző országokban található adatfeldolgozó központnak: a tengerentúlon a Brookhaven Nemzeti Könyvtárnak és a Fermi Nemzeti Részecskegyorsító Könyvtárnak, valamint több mint 20 további számítási létesítménynek, melyek közül 10 amerikai egyetemeken található.

A program egyik gazdája az amerikai Energiaügyi Minisztériumtól a lapnak ismertette: a Fermilab és a Brookhaven a próbaidőszak alatt bebizonyították, hogy képesek lesznek az LHC-ből érkező terabyte-nyi adatok fogadására és tárolására, illetve azok elérhetővé tételére több száz amerikai fizikus számára. A WLCG globális grid infrastruktúrát olyan nemzetközi, regionális és nemzeti számítóhálózatok összekapcsolásából hozták létre, mint az amerikai Open Science Grid (OSG) és az európai Enabling Grids for E-Science (EGEE).
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra
 
IRQ Hosting Kft.
Székhely: 1015 Budapest, Donáti u. 38/A. Fszt. • Cégjegyzékszám: Cg.01-09-964304 • Adószám: 23408416-2-42
Ügyfélszolgálati iroda: 9022 Győr, Batthyány tér 7. • Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777