Indul az eMagyarország Roadshow

2005.05.20. | forrás: terminal.hu
Az ország valamennyi régiójába eljutó eMagyarország Roadshow-n népszerűsíti az eMagyarország pontokat és a szélessávú internetezést az Informatikai és Hírközlési Minisztérium.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) az eMagyarország pontok ismertségének és használatának növelése, valamint a szélessávú internetezés népszerűsítése érdekében eMagyarország Roadshow néven rendezvénysorozatot indít. A 2005. május 20-án a Budapesti Millenáris Parkban a Szélessávú Internet Napon elinduló Roadshow középpontjában egy mozgó eMagyarország pont, azaz egy 16 számítógéppel és multimédiás eszközökkel felszerelt, a látássérültek számára speciális szoftverekkel ellátott, a Közháló program révén pedig szélessávú internetkapcsolattal rendelkező kamion áll. A jármű a roadshow során összesen 13 (2 budapesti és 11 vidéki) helyszínt keres fel lefedve az ország egész területét, lehetőséget kínálva az ország valamennyi régiójában élők számára szélessávú internetezés kipróbálására.

A roadshow állomásainak többsége kapcsolódik valamilyen egyéb kulturális rendezvényhez. A tárca a nagyobb fesztiválok esetén napi 10-15 ezer, a kisebb eseményeken napi 3500-6000 résztvevőre számít.

Az eMagyarország Roadshow állomásai és tervezett időpontjai:
Május 20-22.: Budapest - Millenáris, Szélessávú Internet Nap
Május 28-29.: Szilvásvárad, Outdoor fesztivál
Június 03-04.: Miskolc, Nemzetközi folklórfesztivál
Június 15-16.: Kecskemét, Nemzetközi Animációs Filmfesztivál
Június 24-25.: Tata, Víz-zene-virág Fesztivál
Június 29. - Július 02.: Mezőtúr, WAN2 Fesztivál
Július 05-06.: Nagykanizsa, eMagyarország Napok
Július 07-09.: Sopron, VOLT Fesztivál
Július 15-16.: Békéscsaba, eMagyarország Napok
Július 19-23.: Velence, EFOTT Fesztivál
Július 28-31.: Hajdúböszörmény, Kottafesztivál
Augusztus 05-06.: Sellye, "Dinnye" fesztivál
Augusztus 09-17.: Budapest, Sziget

A kamion kiegészítő programjai az Élő Internet Játékház és a Cimbora interaktív labirintusa, valamint a roadshow keretében kerül sor az Unoka-Nagyszülő informatikai verseny regionális fordulóinak lebonyolítására is az Infórummal közösen. A kisebb állomásokon a kamion mellett felállított színpadon változatos kísérő programokkal, egyebek mellett napközben vetélkedőkkel, színpadi játékokkal, karaoke-val, esténként pedig országos és helyi sztárokat, népszerű előadókat felvonultató koncertekkel várjuk a látogatókat.

3 hónapon át tartó online kvíz
A rendezvénysorozatot a virtuális térben kiegészítve, az eMagyarország pontok nyitólapján, az eMagyarország portálon a Magyar Turizmus Rt. közreműködésével készített online kvízjáték indul 2005. május 26-án. Az oldalt felkeresők játékos formában sajátíthatják el az internetezéshez szükséges alapismereteket és ismerkedhetnek meg a szélessávú internet kínálta lehetőségekkel.

A játék lényege, hogy az eMagyarország Roadshow ideje alatt az internet különböző szegleteiben képeket rejtünk el (mozaik-darabkákat), amelyeket a felhasználóink összegyűjthetnek. A mozaikok lehetnek elrejtve weboldalakon, érkezhetnek e-mailben, vagy gyorsüzenet-küldő alkalmazásokon keresztül, ingyenes online játékokba csempészve, esetleg szöveges állományból kell őket megadott módszer szerint képpé varázsolni. Az egy-egy mini-játék megoldásával összegyűjthető kisképek az alkalmazásnak köszönhetően a játék végére egy nagy képet alkotnak majd.

A játék résztvevői között az eMagyarország Roadshow partnercégei által felkínált értékes nyereményeket - 7 darab személyi számítógépet egyéves szélessávú internetelőfizetéssel - sorsolnak ki minden régióban, melyeket a nyertesek szeptemberben egy nagyszabású díjátadón vehetnek át. Ugyanezen az eseményen rendezzük meg az Unoka-Nagyszülő informatikai verseny döntőjét is.
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra

Weboldal és Webáruház referenciák

Kérdése van? Kérjen ingyenes visszahívást!

Amennyiben érdeklődik valamely szolgáltatásunk iránt és megadja nevét, illetve telefonszámát, úgy munkatársunk munkaidőben 25 percen belül visszahívja Önt.

Irq Hosting kft.

Ügyfélszolgálat

Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777
Fax: 06-96/333-888

Partnerek: névjegykártya, webtárhely, reklámajándék, levendula, honlapkészítés

Webmail Top