Letölthető a legújabb Mozilla

2005.05.15. | forrás: terminal.hu
Három biztonsági rést szüntettek meg a nyíltforrású böngészőben, a legújabb változat kiadásával.

Újabb, hibajavító jellegű kiadás látott napvilágot az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő alternatív böngésző mindhárom platform alá készített változatából, melyet akár a Terminal Download szerveréről is le lehet tölteni. Amint arról nemrég beszámoltunk, a Firefoxban a dán, IT-biztonsággal foglalkozó Secunia kettő, eddig ismeretlen sebezhetőséget fedezett fel.

Ezek közül az első az úgynevezett Iframe Javascript URL-ek kezelésénél jelentkezik, míg az InstallTrigger.install() iconURL paraméterezése esetén léphet fel a második sérülékenység. A most kiadott, 1.7.8-as változatok többek között ezt a két hibát tüntetik el a szoftverből, illetve ezen felül egy másik sérülékenységtől is mentesül a Mozilla.

A két legfőbb rivális, az Internet Explorer és a Firefox között élesedik a harc. Ismeretes, hogy tavaly nyáron a Microsoft böngészőjének hosszú ideig ki nem javított hibái miatt kezdődhetett el az alternatív browser lendületes térnyerése. A Symantec nemrég kiadott Internet Threat Report jelentése szerint azonban a tavalyi év második felében a Mozilla böngészőkben 21, míg az Internet Explorerben "csupán" 13 sebezhetőségre bukkantak. Igaz, a biztonsági rések súlyosságát tekintve már a nyíltforrású programoknál az előny: a felfedezett hibák közül hetet minősítettek komoly veszélyt jelentő problémának, míg a redmondi alkalmazás esetében ez a szám kilenc volt.
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra

Weboldal és Webáruház referenciák

Kérdése van? Kérjen ingyenes visszahívást!

Amennyiben érdeklődik valamely szolgáltatásunk iránt és megadja nevét, illetve telefonszámát, úgy munkatársunk munkaidőben 25 percen belül visszahívja Önt.

Irq Hosting kft.

Ügyfélszolgálat

Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777
Fax: 06-96/333-888

Partnerek: névjegykártya, webtárhely, reklámajándék, levendula, honlapkészítés

Webmail Top