PS3 utáni fejlesztéseken dolgozik a Sony és az Nvidia

2006.03.24. | forrás: sg.hu
Az Nvidia állítása szerint új szerződést írtak alá a Sony vezetésével, amely révén még a PlayStation 3 megállapodáshoz képest is nagyobb bevételekre számítanak – a részletekről nem nyilatkoznak.

A grafikus processzorokat fejlesztő cég érdekes kijelentéséről a Reuters hírügynökség számolt be. Ebből kiderül, hogy az Nvidia újabb feladatot kapott a japán gyártótól, amely a következő generációs konzol utáni fejlesztésekre vonatkozik, és újabb jelentős bevételekhez juttathatja a céget. A PlayStation 3 esetében az Nvidia 30 millió dollárt söpört be a fejlesztéssel kapcsolatos munkálatokért, és részesedik a konzol eladásából befolyó bevételekből.

Az új megállapodás megkötését Marv Burkett, az Nvidia pénzügyeiért felelős igazgató kottyintotta ki, mindenfajta hivatalos információ és megerősítés előtt. „Arra számítottunk, hogy a szerződésekből származó bevételek visszaesnek, ám erről szó sincs. Új feladatokat kaptunk a Sonytól” - árulta el Burkett, gyorsan felkeltve a média és az internetezők érdeklődését. Az igazgató azonban arról nem volt hajlandó beszélni, hogy pontosan milyen munkáról is van szó, mindössze annyit kötött az újságírók orrára, hogy a szerződés révén még a PS3-hoz képest is nagyobb fizetségre számítanak. A cég éves bevétele a várakozások szerint 2,8 milliárd dollár körül alakul majd, így a szerződés elenyésző része ennek.

Természetesen a konzolból befolyó bevétel nem egyszeri összeget jelent, hiszen az Nvidia részesedik az eladásokból. A fejlesztésért kapott 30 millió dollár csak az első lépés volt, a cég egészen 2009 közepéig megkapja részét a negyedéves eredmények, illetve minden egyes legyártott grafikus chip után.

A Sony eközben nyilvánosságra hozta a konzol online szolgáltatásaival kapcsolatos terveit. Phil Harrison, a Sony Computer Entertainment elnöke a Game Developers Conference rendezvényen megerősítette, hogy a novemberi megjelenéskor már elérhető lesz az Xbox Live riválisa, amelynek alap változata (PlayStation Network Platform) ingyenes lesz a játékosok számára. Ebben teljes kommunikációt és interneten keresztüli játékot kínálnak, míg a további szolgáltatások – játékok és egyéb tartalmak letöltése – már természetesen pénzbe kerülnek. Igaznak bizonyult tehát a februári lapértesülés, miszerint a Sony javában készül az online funkciók kibővítésére.
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra

Weboldal és Webáruház referenciák

Kérdése van? Kérjen ingyenes visszahívást!

Amennyiben érdeklődik valamely szolgáltatásunk iránt és megadja nevét, illetve telefonszámát, úgy munkatársunk munkaidőben 25 percen belül visszahívja Önt.

Irq Hosting kft.

Ügyfélszolgálat

Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777
Fax: 06-96/333-888

Partnerek: névjegykártya, webtárhely, reklámajándék, levendula, honlapkészítés

Webmail Top