Jól fogy a Mac mini és az iPod

2005.05.13. | forrás: fn.hu
Az IDC piacelemzése szerint az iPod és az új Macintosh megnövekedett forgalma miatt javulnak az Apple eredményei Nagy-Britanniában.

Az Apple eladásainak növekedését okozta az új Mac mini és az iPod sikere a szigetországban, jelentették az elemzők a napokban záródott felmérések alapján. Az első negyedéves eredmények azt mutatják, hogy mintegy 27 százalékkal nőtt a Mac asztaligépek és laptopok forgalma az előző év hasonló időszakához képest.

"Ez az év lényegesebb jobbnak látszik, mint az előző volt" - nyilatkozta Ian Gibbs az IDC szakembere. Az iPod jól reklámozta az Apple nevét és sokan vették észre azt, hogy a legújabb termékek hiánypótlóak a piacon.

A PC-s árakkal is versenyre kelő új asztali számítógépek igen sikeresek a vásárlók között, és a laptopok forgalma is 9 százalékkal emelkedett. Az összehasonlítás kedvéért elmondta azt is, hogy a teljes PC-s piac 14.8 százalékkal emelkedett az első negyedévben.

A Mac mini januárban startolt a brit piacon, és azonnal kedvenc lett a kis méretével és - igen alacsony - 339 fontos árával.

Az tény, hogy az Apple megváltozott stratégiája, már nem csak a termékek kitűnő minőségére koncentrál, hanem arra is, hogy ezeket versenyképes áron juttassa a boltok polcaira.

A hazai eladásokkal kapcsolatban kérdeztük Emanuele Massimot a magyarországi Apple képviselet vezetőjét, aki elmondta, hogy az elmúlt évben megduplázódott az asztali számítógép és laptop forgalmuk.

A Mac minivel kapcsolatban szállítási nehézségek léptek fel a - a cég nem számított ekkora sikerre. Itthon idén kb. 1000 darabot szeretnének eladni az újdonságból.

A szintén sikeres iPodból csak márciusban ezret értékesítettek és ezt a havi eladási szintet az év további hónapjaiban is szeretnék megtartani.

Külön kiemelte, hogy az iPod vásárlók a készüléken keresztül megismerkedhetnek az Apple minőséggel és későbbi számítógép vásárlásaikban ez komolyan megjelenhet döntési szempontként.
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra

Weboldal és Webáruház referenciák

Kérdése van? Kérjen ingyenes visszahívást!

Amennyiben érdeklődik valamely szolgáltatásunk iránt és megadja nevét, illetve telefonszámát, úgy munkatársunk munkaidőben 25 percen belül visszahívja Önt.

Irq Hosting kft.

Ügyfélszolgálat

Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777
Fax: 06-96/333-888

Partnerek: névjegykártya, webtárhely, reklámajándék, levendula, honlapkészítés

Webmail Top