Erőteljesen növekszik az "okostelefonok" részaránya

2005.05.10. | forrás: fn.hu
Míg a hagyományos telefonok iránti kereslet lassuló fázisba érkezett, a Mobile Pipeline szakemberei szerint, 2005 első negyedévében erősen megnövekedett a Symbian rendszerrel működő készülékek száma.

Világszerte átalakulóban a mobiltelefon-piac. Az egyszerű, kevés extrával felszerelt típusok lassan kifutnak a kínálatból, helyüket a modernebb telefonok veszik át. A forgalmazók egyre több olyan készüléket kínálnak, amely egyesíti magában a telefon, fényképezőgép, a PDA és a zenelejátszó funkciókat is.

A brit székhelyű társaság megállapította, hogy 2005 első negyedében, mintegy 6.75 millió telefon került a boltokba, a korábbi év hasonló időszakának a 2.4 milliójához képest.

A Symbian alapú "okostelefonok" elterjedésével egyidejűleg megnövekedett az ezen rendszereken alapuló kiegészítők forgalma is. A legnagyobb készülékgyártók mindegyike kínál már ilyen telefont, s most a kínai Lenovo (IBM) is bejelentette, hogy hamarosan Symbian platformú készülékeket dob piacra.

A trend azonban nem érvényes a világ minden tájára, pl. az Egyesült Államokban a jelentések szerint, még nem terjed a rendszer ilyen sebességgel, mivel ott a Palm-rendszerű Treo és a Windows Mobil platformját szélesebb körben alkalmazzák.

A Symbian a saját rendszereiről azt nyilatkozta, hogy használatuk 2003-ról 2004-re megduplázódott.

A telefonok fejlődésével egy időben, sajnos megnövekedett az ellenük irányuló vírustámadások lehetősége is. Az, hogy mennyire növekszik a rendszer felhasználói bázisa az is mutatja, hogy a vírusvédelmi szakemberek egy ideje a Symbian alapú rendszerekre is készítenek speciális vírusvédelmi megoldásokat.
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra

Weboldal és Webáruház referenciák

Kérdése van? Kérjen ingyenes visszahívást!

Amennyiben érdeklődik valamely szolgáltatásunk iránt és megadja nevét, illetve telefonszámát, úgy munkatársunk munkaidőben 25 percen belül visszahívja Önt.

Irq Hosting kft.

Ügyfélszolgálat

Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777
Fax: 06-96/333-888

Partnerek: névjegykártya, webtárhely, reklámajándék, levendula, honlapkészítés

Webmail Top