SMS fizetési mód a PayPalon

2006.03.25. | forrás: sg.hu
A PayPal online szolgáltatás a jövőben új fizetési móddal egészül ki. Az eBay tulajdonában lévő cég a héten bejelentette, hogy a felhasználók mobiltelefonról küldött SMS-el is vásárolhatnak majd.

A PayPal Mobile néven futó szolgáltatás néhány héten belül indul útjára az Egyesült Államokban, Nagy Britanniában és Kanadában. Várhatóan egyre több ország csatlakozik a közeljövőben a kezdeményezéshez. A hír akkor szivárgott ki, amikor néhány blogger a szolgáltatással kapcsolatos tesztoldalakra bukkant a világhálón.

A PayPal Mobile vásárlásra és egyéb átutalásra is alkalmas lesz, magánszemélyek is kiskereskedők felé egyaránt. A fizetés történhet SMS-ben, vagy az automatizált ügyfélszolgálati rendszer felhívásával is. "A döntés igazi jelentőssége abban rejlik, hogy ráébreszt minket, a telefon nemcsak beszélgetésre lehet jó, hanem akár átutalásra is" - nyilatkozta Dan Schatt, a Celent pénzügyi tanácsadó cég elemzője a TechSpotnak.

"Egy újabb út a PayPalhoz, akárcsak a világhálón való online fizetés. Csupán annyi a különbség, hogy számítógép helyett elég lesz egy telefon is" - összegezte Sara Bettencourt a PayPal szóvivője a WebProNews oldalán.

A hírek szerint a vásárlónak nem kell mást tennie, mint SMS-ben elküldeni az összeget és a célszemély vagy vállalat telefonszámát a 729725-ös számra (a PayPal szó "telefonos" megfelelője). A cég számítógépe ezek után visszahívja az SMS küldőjét és megkéri, adja meg titkos PIN kódját az átutalás megerősítéséhez. Ezt követően a PayPal azonnal értesíti a célszemélyt az átutalásról, és hogy miként juthat hozzá az összeghez.

Az USA-ban többek között a TextPayMe is kínál hasonló jellegű szolgáltatásokat, persze a mobilszolgáltatók is egyre jobban igyekeznek kihasználni a mobilos átutalásban rejlő lehetőségeket.
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra

Weboldal és Webáruház referenciák

Kérdése van? Kérjen ingyenes visszahívást!

Amennyiben érdeklődik valamely szolgáltatásunk iránt és megadja nevét, illetve telefonszámát, úgy munkatársunk munkaidőben 25 percen belül visszahívja Önt.

Irq Hosting kft.

Ügyfélszolgálat

Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777
Fax: 06-96/333-888

Partnerek: névjegykártya, webtárhely, reklámajándék, levendula, honlapkészítés

Webmail Top