ONLINE Marketing
MOBIL weboldalkészítés


ADSL internet,telefon nélküli ADSL internet,modemes internet,elérés,Győr Honlap elhelyezés,webtárhely,webhosting,statikus webtárhely,dinamikus webtárhely,php,postgresql,mysql,.hu domain név regisztráció,.eu domain név regisztráció,ékezetes domain név regisztráció Honlap tervezés,weboldal tervezés,honlap készítés,webdesign
www.IRQ.hu

16 megabites ADSL Németországban

2005.05.11. | forrás: SG.hu
Újabb internetszolgáltatók kínálnak a jövőben a jelenlegieknél is nagyobb sávszélességű internethozzáféréseket Németországban. Az új ADSL2+ csomagokat elsősorban magánszemélyeknek szánják.

A tervek szerint a Debitel a QSC-vel együttműködve fog kínálni a közeljövőben akár 16 MBit/s-os ADSL-eléréseket, és még egy VoIP, vagyis internetes telefon-csomag is jár majd hozzájuk. A QSC ehhez igény esetén az infrastruktúrát és saját hálózatát biztosítja. Az első terület, ahol az új szolgáltatás elérhetővé válik, Düsseldorf, Északrajna-Vesztfália szövetségi tartomány fővárosa és környéke lesz. Itt már folynak az első tesztek. A QSC nem csak magukat az internetcsatlakozási pontokat építi majd ki, hanem - adott esetben - a Debitel felé irányuló teljes adatforgalmat is át fogja venni.

Dr. Bernd Schlobohm, a QSC igazgatóságának elnöke érthetően boldogan nyilatkozott a Debitel kötött együttműködési megállapodás aláírása után és nem zárta ki, hogy a két vállalat a jövőben mobil területen is együttműködjön. Az elnök szerint a mostani szerződés nagy lehetőségekkel kecsegteti a QSC-t, hiszen partnerük, a Debitel Németország legnagyobb tartalomszolgáltatója, amelynek több, mint 6500 partnere és több, mint nyolcmillió ügyfele van. Azáltal, hogy így lehetővé válik hálózatuk tervezettnél korábbi tehermentesítése, egyúttal arra is lehetőségük nyílik, hogy azt rövid időn belül a lehető legkorszerűbb szintre fejleszthessék fel.

A kölni székhelyű QSC és a Debitel ADSL2+-csomagjai idén augusztus közepétől lesznek hozzáférhetőek a magánszemélyek számára. Christian Friege, a Debitel illetékes elnökségi tagja szerint az új csomagokkal immár elérhető közelségbe kerülnek a felhasználók számára a VoIP és a különböző videóletöltési, online videónézési szolgáltatások is.

Magyarországon az Externet kínálja a legnagyobb, 8 Mbites ADSL szolgáltatást, igaz csak üzleti előfizetők számára, Externet PowerDSL néven. Szintén hátrány, hogy ugyan a szolgáltatással elérhető 8 Mbites letöltési sávszélesség a piacon jelenleg is működő ADSL kapcsolatok kétszerese, de ezt két különálló vonal összekötésével érik el. A szolgáltatás havidíja nettó 88 900 forint, ezért e-mail, vírus- és spamszűrést is kapunk, továbbá egy külön Cisco router biztosítja a helyi hálózat biztonságos csatlakozását. A szolgáltatás jelenleg a Matáv ADSL szolgáltatási területeken hozzáférhető. A PowerDSL-t minimum 960 kbit/s feltöltési sávszélesség is jellemzi.

Tüdős András úr a T-Online Magyarország informatikai igazgatója a következő kiegészítést küldte cikkünkhöz:

"A Magyar Telekom csoport rövidtávú terveiben szerepel az ADSL2+ kapcsolatra is képes berendezések fokozatos üzembeállítása, sőt a jelenleg forgalmazott előfizetői végberendezések már kompatibilisek az új technológiával. Azt azonban nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a megadott sebességérték csak a központokhoz közeli (<1km) végpontokon érhető el az ADSL2+ technológia használatával és az átlagos előfizetői kapcsolatokon lényegesen kisebb sebességek biztosíthatóak csak megbízhatóan."
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra
 
IRQ Hosting Kft.
Székhely: 1015 Budapest, Donáti u. 38/A. Fszt. • Cégjegyzékszám: Cg.01-09-964304 • Adószám: 23408416-2-42
Ügyfélszolgálati iroda: 9022 Győr, Batthyány tér 7. • Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777