Telefonálás Yahoo Messengerrel

2006.03.24. | forrás: sg.hu
A Yahoo a héten olyan szolgáltatást jelentett be az Egyesült Államokban, amely segítségével a felhasználók telefonbeszélgetéseket kezdeményezhetnek a Yahoo Mesenger üzenetküldő szoftveren keresztül.

A december óta már jónéhány országban elérhető szolgáltatással bárki folytathat hívásokat 2 cent vagy az alatti percdíjon. A kimenő (Phone Out) híváslehetőséggel különböző díjazás mellett a világ 180 országába telefonálhat a felhasználó - olvasható a Yahoo sajtóközleményében. "A verseny most az olcsó telefonhívásokról szól" - fogalmazott Maribel Lopez, a Forrester Research elemzője a ZDNet oldalán.

A keresőóriás szerint szolgáltatásuk a Skype-nál átlagosan mintegy 20-30%-kal alacsonyabb díjakon lesz elérhető több piacon is. Az első öt országban - ahol próbaképpen indították el a szolgáltatást - nagyobb sikert értek el, mint amire számítottak. Brad Garlinghouse, a Yahoo kommunikációs alelnöke elmondta, hogy Franciaországban különösen nagy volt az igény, mind a bemenő (Phone In) mind a kimenő (Phone Out) szolgáltatásokra.

A Phone In csomag révén hagyományos, vagy mobiltelefonról érkező hívásokat fogadhatnak az előfizetők, havi 2,99 dolláros (körülbelül 600 forint) vagy évi 29,90 dolláros összeg (körülbelül 6000 forint) fejében. Természetesen nem a Yahoo kezdeményezése az első a piacon, többek között az AOL és a Microsoft is letette már a voksát az internetes telefonálás mellett.

Igaz, most még a lehető legolcsóbb percdíj a cél, nemsokára a mobil és vezetéknélküli telefonoké lehet a főszerep. Garlinhouse beszámolt arról is, hogy cége megállapodást kötött a Plantronics headset gyártóval, az USB készülékeiről ismert VTech-el, valamint a Siemens AG-vel is.

Ám az alelnök egyelőre elzárkózott a további találgatásoktól. "Nincs bejelenteni valónk, ami a Yahoo Messengert és a mobil telefonokat illeti" - fogalmazott Garlinhouse. A Yahoo árait itt találjuk.
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra

Weboldal és Webáruház referenciák

Kérdése van? Kérjen ingyenes visszahívást!

Amennyiben érdeklődik valamely szolgáltatásunk iránt és megadja nevét, illetve telefonszámát, úgy munkatársunk munkaidőben 25 percen belül visszahívja Önt.

Irq Hosting kft.

Ügyfélszolgálat

Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777
Fax: 06-96/333-888

Partnerek: névjegykártya, webtárhely, reklámajándék, levendula, honlapkészítés

Webmail Top