ONLINE Marketing
MOBIL weboldalkészítés


ADSL internet,telefon nélküli ADSL internet,modemes internet,elérés,Győr Honlap elhelyezés,webtárhely,webhosting,statikus webtárhely,dinamikus webtárhely,php,postgresql,mysql,.hu domain név regisztráció,.eu domain név regisztráció,ékezetes domain név regisztráció Honlap tervezés,weboldal tervezés,honlap készítés,webdesign
www.IRQ.hu

Nem lesz hivatalos hátsó kapu a Vistában

2006.03.06. | forrás: terminal.hu
A következő generációs Windows, a Microsoft ígérete szerint, nem fog hivatalos hátsó ajtót (backdoor) tartalmazni, azaz direkt nem kívánják segíteni a kormányzati szervek munkáját.

Még februárban derült ki, hogy a brit kormány tárgyalásokat folytat a Microsofttal annak érdekében, hogy Redmond új operációs rendszere (is?) tartalmazzon hivatalos hátsó kaput, megkönnyítendő a kormányzati szervek terrorista- és bűnözésellenes munkáját. A BBC News értesüléseire a Microsoft nemrég hivatalosan is reagált. „A Microsoftnak nem kell és nem is fog hátsó kapukat beletenni a Windows-ba”, olvasható egy, a minap kiadott közleményben.

A Windows Vista rendelkezni fog egy úgynevezett Bitlocker Drive Encryption funkcióval, melynek révén a merevlemezen tárolt adatok akkor is biztonságban maradnak, ha a számítógépet elveszti tulajdonosa vagy ellopják. Ez a funkció azonban egyben meg is nehezíti a winchesteren található adatokat gyakran bizonyítékként felhasználó hatóságok (például a rendőrség) dolgát.

Nem cáfolta a redmondi vállalat, hogy megkeresték-e a céget a fenti kéréssel, sőt. Niels Ferguson, a Microsoft egyik kriptográfusa és fejlesztője egy vállalati blogban írt az esetről. „A javaslat szerint együtt kellene működnünk a kormányzatokkal egy hátsó kapu létrehozásában, így mindig hozzáférhetnének a Bitlocker által titkosított adatokhoz. Csak a holttestemen át.” - írta Ferguson, aki nonszensznek minősítette a kérés teljesítését. Közlése szerint a fejlesztőcsapatban senkit sem találnának, aki hajlandó lenne ennek lekódolására, implementálására és tesztelésére.

Nem tagadta viszont, hogy kapcsolatban állnak a Bitlocker tekintetében a hivatalos szervekkel: „Több kérdést is kaptunk már a bűnüldöző szervezetektől. Előre látják, hogy szükségük lesz majd a Bitlocker-védett adatok elolvasására, és erre fel akarnak készülni.” - írta Ferguson, aki azonban ennek ellenére kiállt amellett, hogy hivatalos backdoor nem lesz a Vistában.
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra
 
IRQ Hosting Kft.
Székhely: 1015 Budapest, Donáti u. 38/A. Fszt. • Cégjegyzékszám: Cg.01-09-964304 • Adószám: 23408416-2-42
Ügyfélszolgálati iroda: 9022 Győr, Batthyány tér 7. • Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777