Netvíkend Győrben

2006.05.03. | forrás: terminal.hu
Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) a szélessávú internet népszerűsítésének érdekében idén is útjára indította eMagyarország kamionját; mely utolsó vidéki állomásaként a győri Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Fesztiválhoz csatlakozik a fesztivál teljes idejére.

A szélessávú internetes infrastruktúra fejlődésére jellemző, hogy 2005 decemberében a 3135 magyarországi település közül 1773-ban volt elérhető szélessávú technológia, ez települési szinten 56,6 százalékos lefedettséget jelentett. Az ADSL szolgáltatást elérő települések száma 1677 volt, a kábel-internetet elérő településeké pedig 414. Az ADSL központtal rendelkező településeken lakók száma összesen 9,084 millió, a 414 kábel-internet szolgáltatást elérő településé pedig 5,85 millió.

A Nyugat- Dunántúli régió körülbelül egymillió lakosa közül, több mint 750 ezer férhet hozzá a szélessávú internet előnyeihez. A tavalyi év második felében elért 3%-os növekedésnek köszönhetően 2005 végére már 75,1%-ot ért el a szélessávú lefedettség a térségben.

Az eMagyarország kamion szélessávú internetkapcsolattal rendelkező, 16 számítógéppel és multimédiás eszközökkel felszerelt mozgó eMagyarország pont. A látássérültek számára a számítógépek speciális szoftverekkel vannak ellátva, a kezdő internetezőket pedig képzett szakember segíti az internettel való ismerkedésben.

A győri állomáson a kamion a fesztivál összes látogatójának ingyenes internetezési lehetőséget kínál, és a Szélessávú Totó kitöltésével ajándékokhoz is juthatnak az érdeklődők. A szélessávú internetkapcsolat a kiváló multimédiás lehetőségeivel a film- és zenei fesztivál nagyszerű képviselője. A Mediawave honlapján található film- és zenerészletek is könnyedén letölthetők a nagy sávszélességnek köszönhetően.

A Széchenyi térhez közeli Xantus Múzeum előtti utcaszakaszon található kamion, a szórakoztató feladatok mellett munkaeszközként is szolgál: a fesztiválról tudósító sajtó képviselői számára ugyanis online sajtószobát biztosít.
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra

Weboldal és Webáruház referenciák

Kérdése van? Kérjen ingyenes visszahívást!

Amennyiben érdeklődik valamely szolgáltatásunk iránt és megadja nevét, illetve telefonszámát, úgy munkatársunk munkaidőben 25 percen belül visszahívja Önt.

Irq Hosting kft.

Ügyfélszolgálat

Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777
Fax: 06-96/333-888

Partnerek: névjegykártya, webtárhely, reklámajándék, levendula, honlapkészítés

Webmail Top