Szélessávú vezeték nélküli internetezés a McDonald´s éttermekben

2005.05.06. | forrás: terminal.hu
2005. május 15-től a magyarországi McDonald´s éttermek szélessávú vezeték nélküli Internet-eléréssel, úgynevezett hotspotokkal várják vendégeiket.

A McDonald´s 2004-ben határozta el, hogy - közel 20 amerikai, európai és ázsiai ország után - Magyarországon is szélessávú vezeték nélküli internet-kapcsolattal látja el éttermeit, hogy vendégeik még több modern kényelmi szolgáltatás közül választhassanak. A rendszer beruházására, kiépítésére, üzemeltetésére és karbantartására kiírt pályázatot a Wiera nyerte meg, amely nagy gyakorlattal - több mint 50 hazai HotSpot telepítése és üzemeltetése során szerzett tapasztalattal - rendelkezik a szélessávú vezeték nélküli internet-elérési pontok - hotspotok - kiépítésében. A cég Cisco vezeték nélküli eszközökből építtette ki az éttermekben működő hálózatot.

A hotspotok működése egyszerű: a vendégek az éttermek pénztárainál vásárolhatják meg a félórás vagy 100 perces internet-elérést biztosító kártyát, amelyeken lekaparható felületen egy felhasználónév és egy jelszó található. Ezt a két kódot - a Wiera HotSpot hálózat kiválasztása után - a bejelentkezési oldalon begépelve léphetnek fel a világhálóra. A félórás kártya megkezdése után fél óráig használható, a 100 perces változatot azonban később is lehet használni, ha az internetező nem merítette le teljesen a keretet - három hónapon belül.

E két kártya mellett a felhasználók havi előfizetési szerződést is köthetnek a Wierával. Az előfizetéses ügyfelek banki átutalással és csoportos beszedési megbízással fizethetnek, valamint hamarosan az interneten történő fizetés is lehetséges lesz a Wiera honlapján. A félórás hozzáférés bruttó 750, a 100 perces pedig bruttó 2800 Ft-ért lesz kapható. Az előfizetéses konstrukciók ára bruttó 5.000, 7.500 illetve 10.000 Ft (havi 250, 500, illetve 2000 perces csomagok).

Technikai háttér
A Wiera a rendszer kiépítéséhez a Cisco hálózatai eszközeit - 1100-as és 1200-as AccessPointokat, Power Injectorokat és 1700-as sorozatú routereket alkalmazott. A Wiera a McDonald's éttermek internet-hozzáférését teljes mértékben korszerűsítette modern Cisco útvonalválasztók és csatlakozási pontok segítségével. A szolgáltató egy dedikált központot alakított ki a McDonald's számára, amelyhez minden étterem csatlakozik, és amellyel a hozzáférési jogosultságokat ellenőrzi. A nyilvános internet-elérésen túl a cég gondoskodik a McDonald's belső adat-kommunikációjának biztonságos lebonyolításáról a legmodernebb előírásoknak megfelelően.
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra

Weboldal és Webáruház referenciák

Kérdése van? Kérjen ingyenes visszahívást!

Amennyiben érdeklődik valamely szolgáltatásunk iránt és megadja nevét, illetve telefonszámát, úgy munkatársunk munkaidőben 25 percen belül visszahívja Önt.

Irq Hosting kft.

Ügyfélszolgálat

Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777
Fax: 06-96/333-888

Partnerek: névjegykártya, webtárhely, reklámajándék, levendula, honlapkészítés

Webmail Top