Apple Tiger Night - este 6-tól Magyarországon is

2005.04.29. | forrás: terminal.hu
A világpremierrel egyidőben indul a forgalmazás hazánkban is.

A világpremierrel egyidőben az Apple Magyarországon is április 29-én este 6-kor kezdi meg a Mac OS X operációs rendszer legújabb, 10.4 "Tiger" változatának forgalmazását hivatalos viszonteladóinál, akik péntek este meghosszabbított nyitvatartással működnek és várják az érdeklődőket és vásárlókat. A termék angol verzióját a boltokban tesztelni is lehet, ahol szakemberek adnak felvilágosítást vásárlás előtt. A magyar verzió három hét múlva lesz elérhető.

Az Apple legújabb Mac OS X operációs rendszere, a Tiger több mint 200 új szolgáltatást és fejlesztést tartalmaz - így az új Spotlight keresőt, a Dashboard kiegészítőket és egy új iChat programot. Az Apple új Spotlight technológiája segítségével pillanatok alatt találhatunk meg bármilyen anyagot, melyet a Mac lemezén vagy a hálózat kötetein tárolunk. Hasonlóképpen az iTunes keresési szolgáltatásához, a Spotlight is képes a dokumentumokon belül, illetve az azokhoz kapcsolódó meta-adatok között is keresni, így mindenféle állományban - elektronikus levelekben, képek között, naptári és címlista bejegyzésekben és akár Microsoft Office anyagok tartalmában is - képes megtalálni a keresett kulcsszavakat.

A Dashboard kiegészítők egészen újszerű, egyszerű hozzáférést engednek fontos információkhoz, mint az időjárási előrejelzések, tőzsdei árfolyamok, mértékegységek átváltásai, vagy akár naptárunk, telefonkönyvünk bejegyzései. A Tiger kezdetben 14 kis Dashboard kiegészítőt tartalmaz, de mert fejlesztésük olyan szabványos technológiákra épül, mint a HTML és a JavaScript, így a független fejlesztők is pillanatok alatt számtalan hasonlót és különbözőt készíthetnek.

Az új iChat program a Tiger operációs rendszerben már támogatja a H.264 videó-kódolást is, így kiváló képminőségű, akár tízszereplős telekonferenciát és négyszereplős videó-konferenciát is létre lehet hozni. Az Automator lehetővé teszi az ismétlődő munkafolyamatok egyszerű automatizálását, programozási ismeretek nélkül is. A Tiger új alap technológiái és eszközei lehetővé teszik a független fejlesztők számára, hogy innovatív alkalmazások új generációit mutassák be.

A Mac OS X 10.4 "Tiger" használatához minimálisan 256 MByte RAM tár szükséges, valamint olyan FireWire-kapus Apple Macintosh számítógép, melyet PowerPC G3, G4 vagy G5 processzorral gyártottak.
Hírarchívum | Visszalépés az előző oldalra

Weboldal és Webáruház referenciák

Kérdése van? Kérjen ingyenes visszahívást!

Amennyiben érdeklődik valamely szolgáltatásunk iránt és megadja nevét, illetve telefonszámát, úgy munkatársunk munkaidőben 25 percen belül visszahívja Önt.

Irq Hosting kft.

Ügyfélszolgálat

Telefon: 06-96/333-777 • 06-1/233-7777 • 06-20/477-7777
Fax: 06-96/333-888

Partnerek: névjegykártya, webtárhely, reklámajándék, levendula, honlapkészítés

Webmail Top